Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Celozrnný koláč s blumami

Po měkké, vláčné buchtě s ovocem zbyly po focení během pár minut jen drobky…
Vydání: 2012/9
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 60 minut
P
Koláč Česká

Ingredience

    • 115 g másla + na vymazání formy
    • 125 ml kokosového oleje (koupíte v dm drogerii nebo v Country Life)
    • 300 g třtinového cukru
    • 3 vejce
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 250 ml podmáslí
    • 200 g hladké mouky
    • 190 g pšeničné celozrnné hladké mouky
    • 2 lžičky kypřicího prášku
    • 1/4 lžičky soli
    • 1/2 lžičky mleté skořice
    • 1/2 lžičky mletého kardamomu
    • 15–20 blum, vypeckovaných a pokrájených na měsíčky

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 175 °C a vymažte zapékací formu o velikosti 23 x 33 cm nebo 2 dortové formy o průměru 23 cm.

2 Ušlehejte cukr, změklé máslo a kokosový olej do pěny. Potom zašlehejte vejce, pěkně jedno po druhém, přidejte vanilku a podmáslí a promíchejte.

3 Zvlášť promíchejte obě mouky, kypřicí prášek, sůl a koření. Spojte s máslovou směsí, ale míchejte jen krátce – nesmíte těsto přešlehat. Těsto dejte do formy a pokryjte blumami. Pečte asi 1 hodinu, až zapíchnutá špejle vyjde z těsta čistá. Vyjměte z formy a nechte vychladnout.

NĚCO NAVÍC
Koláč můžete vylepšit předem připravenou citronovou polevou: prošlehejte šťávu ze 2 citronů, nastrouhanou kůra z 1 biocitronu, 2 lžičky vanilkového extraktu a 80 g moučkového cukru a koláč tím pak pokapejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Muffiny s cereáliemi

Nektarinkové řezy z celozrnné mouky

Celozrnné lívance

Celozrnný jablečný koláč s drobenkou

Snídaňové sušenky

Zdravé moučníky z celozrnné mouky

Komentáře

Obrazek uzivatele
mňam

Přidat komentář