Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Drožďová pomazánka

V této podobě budete droždí milovat. Strávníky vpusťte do kuchyně, až bude hotovo a vyvětráno, a budete překvapeni jako my v redakci, jak rychle pomazánka zmizí.

Vydání: 2012/10
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Opékání 0:20
Pomazánka Česká

Ingredience

    • 60 g sádla nebo oleje
    • 1 cibule, nakrájená najemno
    • 4 kostky čerstvého droždí
    • 2 lžíce strouhanky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 6 vajec, rozšlehaných s 2–3 lžícemi mléka
    • 100 g moravského uzeného, nakrájeného na kostičky
    • 2 kyselé okurky, nakrájené na kostičky
    • pažitka na ozdobu
    • čerstvý chléb k podávání

Příprava jídla

1 V hlubší nepřilnavé pánvi rozehřejte tuk a osmahněte na něm cibuli dosklovita. Přidejte rozdrobené droždí a za stálého míchání ho zahřívejte, dokud se úplně nerozpustí. Po chvíli se droždí začne opět spojovat a oddělovat od tuku. V této fázi se droždí začne opékat! Pokračujte v opékání a míchání, dokud se tuk úplně neoddělí a droždí nezrůžoví.

2 Pak přisypte uzené, osmahněte ho a přisypte strouhanku. Dále společně opékejte, až se všechen tuk vsákne do strouhanky a hmota je sypká. Vlijte vejce a za stálého míchání je nechte srazit. Nakonec přidejte okurky, osolte, opepřete a podávejte s čerstvým chlebem a pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Skvělé teplé i studené.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Drožďová polévka s vločkami

Tvarohová pomazánka s droždím a sýrem

Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky

Přidat komentář