Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hotdogy s pivní cibulkou

Pivní cibulka se dá použít i na jiné dobroty, zejména do burgerů a teplých sendvičů.

Vydání: 2012/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT50M
Vaření 0:50
Chuťovka Česká

Ingredience

    • 6 červených cibulí, nakrájených na tenké plátky
    • 250 g světlého piva (jakékoli, dobrý je např. Tambor nebo Kácov)
    • 110 g tmavého třtinového cukru + 4 lžíce na klobásky
    • 80 ml balzamikového octa
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 12 čerstvých vepřových klobásek (např. chipolata nebo od Robertsona)
    • 700 ml višňového piva (např. Bernard nebo pivovar Líšeň)
    • 12 malých silných rohlíků či bagetek
    • dijonská hořčice a rukola na dokončení

Příprava jídla

1 Cibuli dejte do kastrolu spolu se světlým pivem, cukrem, balzamikovým octem, olejem a 125 ml vody. Na středním plameni přiveďte k varu, ztlumte a nechte za občasného míchání bublat 40 minut, až směs zhoustne. Takto karamelizovanou cibuli lze uchovat v neprodyšné krabičce v lednici až měsíc.

2 Mezitím v pánvi přiveďte k varu 4 lžíce cukru a višňové pivo. Vařte 10 minut, až trochu zhoustne. Vhoďte klobásky a vařte 8 minut. Přendejte klobásky na gril a sirup zredukujte napolovic. Klobásky grilujte asi 5 minut dozlatova.

3 Rozpečte rohlíky, prořízněte, ale nedořízněte, pomázněte je hořčicí, dovnitř vložte klobásky, poklaďte cibulí, pokapejte pivním třešňovým sirupem a ozdobte rukolou.

Párujte s pivem...

ÚNĚTICKÁ DVANÁCTKA A PIVO BŘEZŇÁK
Tip redakce: pivo Březňák – skvělé výčepní pivo plnohodnotné kvality a chuti. Pivo nazlátlé barvy, s bohatou a hustou pěnou a s dostatečným řízem. Dobře zažene žízeň, lahodná chuť a hořkost osvěží, nabádá k dalšímu napití a lehce se pije. Vítěz několika soutěží.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečené fazole na pivě

Čokoládová bábovka s pivem

Pivní polévka s čedarem

Zapečené vepřové na pivě s toustíky

Vepřová žebírka glazovaná pivem

Pečená kolena

Pivní delikatesy

16 božských receptů na gril

Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!

24 receptů na dokonalou grilovačku

Přidat komentář