Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sněhový věnec

Pozor, křehké! Vyrobte si jedlou dekoraci na dveře nebo pro sváteční tabuli.
Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na 1 věnec
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 120 minut
P

Ingredience

    • 225 ml bílků (zhruba z 6 vajec)
    • 330 g krupicového cukru a 1/2 lžičky bílého vinného octa
    • pečicí papír

    NA DOKONČENÍ
    • 40 g moučkového cukru, prosátého
    • lžička mleté skořice
    • 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
    • červená stužka na převázání

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 150 °C. Bílky ušlehejte na pevný sníh, až se na šlehacích metlách budou po vytažení tvořit špičky. Postupně po lžících přidávejte krupicový cukr (vždy šlehejte 30 sekund, než přidáte další lžíci). Jakmile máte zapracovaný všechen cukr, šlehejte, až bude směs pevná a lesklá. Odhrňte hmotu ze stěn mísy, přilijte ocet a šlehejte další 2 minuty.

2 Na pečicí papír nakreslete dvě soustředné kružnice (o průměru 26 a 19 cm) – získáte tak základ na věnec (viz kolo z tmavého papíru na fotografii dole). Vystřihněte. Papírový základ položte na plech vyložený pečicím papírem a lžící na něj klaďte bílkovou směs – pěkně jeden kopeček směsi vedle druhého.

3 Vložte do trouby, snižte teplotu na 120 °C a věnec v ní sušte 1,5 hodiny. Troubu vypněte a nechte v ní věnec vychladnout. Smíchejte moučkový cukr, skořici a muškátový oříšek a poprašte směsí věnec. Převažte ho stužkou.


Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Perníkový věnec

Popcornový věnec

Vánočkový věnec

Věnec z bonbonů

Jedlé vánoční věnce

Přidat komentář