Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mandlové hříbky

Hříbečky z domácího marcipánu jsou zábavným oživením talíře s vánočními sladkostmi. A navíc jsou bezlepkové!
Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: na cca 30 hříbečků
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Cukroví

Ingredience

    • 200 g mandlí se slupkou
    • 200 g moučkového cukru
    • 1 bílek
    • 1 lžíce kakaa holandského typu

Příprava jídla

1 Mandle přelijte vroucí vodou a nechte chvíli stát. Pak spařené mandle oloupejte a osušte v papírové utěrce. Najemno namelte a smíchejte s moučkovým cukrem a bílkem. Vypracujete lehce lepivé, ale tvarovatelné těsto (bude-li nutné dosypávat suroviny, myslete na to, že mandlí a cukru by měl zůstat stejný poměr).

2 Těsto rozdělte na poloviny, do jedné přimíchejte kakao. Tvarujte bílé a hnědé kuličky, vytvarujte ,nožičku‘ a klobouk a slepujte je dohromady.

NĚCO NAVÍC

Hříbečky je nutné tvarovat z čerstvě namletých mandlí – pokud byste je dělali z mletých mandlí z obchodu, drobily by se a nedržely by pohromadě
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nepečené kokosové kuličky

Nikolina nepečená roláda

Plněné oplatky

Burizonové hrudky

Vosí hnízda s čokoládou

40x vánoční cukroví

Cukroví na poslední chvíli

reklama

Přidat komentář