Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rýžová kaše s granátovým jablkem

Úžasný chuťový kontrast krémové vanilkou vonící rýže a svěžího šťavnatého granátového jablka...

Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Vaření 0:30
Pohár Asijská

Ingredience

    • 200 g rýže arborio (na rizoto)
    • 1 l mléka
    • 110 g krupicového cukru + 2 lžíce na dokončení
    • 1 vanilkový lusk, podélně přepůlený, a vyškrábnutá dřeň
    • 2 lžičky nastrouhané kůry z biocitronu
    • 1 granátové jablko

Příprava jídla

1 V rendlíku přiveďte na vysokém plameni k varu rýži, mléko, cukr a dřeň z vanilkového lusku. Ztlumte, přiklopte a za občasného míchání vařte 25–30 minut doměkka a do zhoustnutí. Těsně před dokončením vmíchejte citronovou kůru.

2 Vyloupejte granátová jadérka a šťávu zachyťte. V kastrůlku svařte granátovou šťávu se lžící vody a se 2 lžícemi cukru. Vmíchejte granátová jadérka a vypněte plamen. Ozdobte rýži a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pánev s kapustou a granátovým jablkem

VIDEO: Jak na granátové jablko

VIDEO: Jak na granátové jablko

Nadívaná kuřátka s granátovým jablkem

Salát s quinoou a granátovým jablkem

Zapékaná dvojí jablka s vanilkou

Granátové jablko

Přidat komentář