Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Drůbeží paštika se želé z portského vína
Drůbeží paštika se želé z portského vína
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Drůbeží paštika se želé z portského vína

4.1/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2948 kcal
Bílkoviny 195 g
Sacharidy 36 g
Tuky 196 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava paštiky je hračka a raz dva připravíte i želé z portského vína. Když pak obojí zkombinujete, získáte předkrm, za který by se nestyděli ani v michelinské restauraci.

Suroviny

vejce 2 ks
česnek 2 stroužky
drcený
máslo 200 g
rozpuštěné
rozmarýn ½ ČL
čerstvý, nasekaný
sůl
pepř mletý
čerstvě mletý
želatina 1 plátek
med 2 PL
badyán 1 hvězdička
petrželka
na ozdobení
opečené tousty k podávání

Postup

1

Játra vložte spolu s vejci, česnekem, rozpuštěným máslem a lístky tymiánu a rozmarýnu do mísy. Osolte a opepřete. Promíchejte a pak protřete přes jemné síto do paštikové formy vyložené potravinářskou fólií.

2

Troubu předehřejte na 85 °C. Formu postavte do hlubšího pekáče a okolo, cca do poloviny výšky formy, nalijte vroucí vodu. Pečte ve vodní lázni asi 45 minut. Po upečení nechte paštiku vychladnout a pak v lednici vychladit.

3

Portské víno svařte v kastrůlku na polovinu, stáhněte z ohně a nechte v něm rozpustit namočený a vymačkaný plátek želatiny. Poté směs vlijte na vychlazenou paštiku tak, aby vznikla rovnoměrná hladká vrstva. Nechte ztuhnout. Teprve pak vyklopte z formy a nakrájejte na plátky.

4

Med, červené víno a badyán přiveďte k varu, ztlumte a vařte, až se objem zredukuje na třetinu a tekutina získá konzistenci sirupu. Nechte vychladnout. Při podávání pak vzniklou omáčkou přelijte jednotlivé plátky paštiky a ozdobte je petrželkou či tymiánem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč