Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Štědrovečerní smažený kapr

My kapra smažíme na oleji, ale hodí se i sádlo. Tuk na smažení můžete ovonět vhozením snítky rozmarýnu nebo tymiánu.

Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Česká

Ingredience

    • 1 středně velký kapr (nebo 2 filety bez kůže)
    • sůl
    • asi 10 plátků světlého toustového chleba
    • malý svazek petrželky
    • 1 lžička strouhané kůry z biocitronu
    • hladká mouka na obalení
    • 2 vejce
    • olej na smažení
    • citron k podávání

Příprava jídla

1 Kapra naporcujte na 2 filety (nebo je rovnou kupte) a zbavte je kůže. Z filetů nakrájejte šikmo 4 porce tak, aby připomínaly efektní kosočtverce. Řádně je osolte a dejte do chladničky.

2 Toustový chleba rozmixujte. Drobky rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C sušit; po 10–15 minutách by měl být chleba suchý a slabě nazlátlý. Vyjměte ho, dejte do robotu a spolu s petrželkou a citronovou kůrou znovu rozmixujte.

3 Porce kapra obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a ochucené čerstvé bylinkové strouhance. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova. Pak ho odložte na talíř s papírovým ubrouskem, aby odsál přebytečný tuk. Podávejte se skrojkem citronu.

NĚCO NAVÍC
Kapra můžete před obalováním pokapat citronovou šťávou nebo ho namočit do mléka či bílého jogurtu a nechat nejméně 3 hodiny odležet, pak bude maso lépe držet tvar a vy nebudete vůbec cítit rybinu.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jemná polévka z kapra

Svěží bramborový salát

Hruškový závin s marcipánem a mandlemi

Milujeme řízky aneb 30 nejlepších receptů!

Přidat komentář