Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Daňčí steak v jalovci a bylinkách

Daňčí maso je pravidelně k dostání v lepších supermarketech nebo je koupíte v prodejnách se zvěřinou. Stejným způsobem můžete připravit i jiné maso, např. hovězí svíčkovou.

Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT4M

Ingredience

    • 4 steaky z daňčího hřbetu (à 150-200 g)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžička kuliček jalovce, rozdrcených
    • po 2 snítkách tymiánu a rozmarýnu, lístky odrhnuté

Příprava jídla

1 Steaky z daňka osolte, opepřete, posypte rozdrcenými kuličkami jalovce a lístky tymiánu a rozmarýnu. Rozpalte grilovací pánev a steaky na ní opékejte 2 minuty po každé straně. Předehřejte troubu na 120 °C.

2 Maso rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 4–6 minut dojít do předehřáté trouby. (Vždy záleží na tom, jak máte maso rádi propečené a jak velký steak jste ukrojili.)

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Drůbeží paštika se želé z portského vína

Šalotky ve vinné omáčce

Jablka v těstě se skořicovou pěnou a hruškovým čatní

Lovecká sezona. 28 zvěřinových receptů

Daňčí roštěnky po burgundsku

Daňčí kýta se zelím

20 zvěřinových receptů

reklama

Přidat komentář