Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hruškový závin s marcipánem a mandlemi

Do této variace na klasický štrúdl jsme se zamilovali. Pokud si chcete dát práci s taženým těstem nebo máte jiné oblíbené, náplň klidně zarolujte do něj.

Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: na 2 záviny
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Pečení 0:40

Ingredience

    • 2 pláty rozváleného listového těsta
    • 8 hrušek, oloupaných a zbavených  jádřinců
    • šťáva z 1 citronu
    • krupicový cukr podle chuti
    • špetka tlučeného hřebíčku
    • 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku
    • 50 g marcipánu, nakrájeného na kostičky
    • 50 g loupaných mandlí, nasekaných nahrubo
    • vejce na potření
    • moučkový cukr na poprášení
    • šlehačka k podávání (nemusí být)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Hrušky nakrájejte na čtvrtky a ty pak na plátky. Pokapejte je citronovou šťávou, aby nezhnědly, a smíchejte je s cukrem, špetkou hřebíčku, pudinkovým práškem, marcipánem a s nasekanými mandlemi.

2 Směs rozdělte na pláty listového těsta. Jeho okraje potřete vejcem, po délce je přehněte přes náplň a spojte. Uzavřete oba konce, ohněte je dolů a záviny dejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete vejcem a na vrchu těsta udělejte špičkou nože 4 malé dírky, aby mohla unikat pára.

3 Pečte asi 35–40 minut dozlatova. Vyjměte a nechte vychladnout. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem. Závin můžete navíc ozdobit šlehačkou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jemná polévka z kapra

Svěží bramborový salát

Štědrovečerní smažený kapr

20 neodolatelných moučníků z listového těsta

Hrušky nasladko aneb 24 ovocných receptů

Přidat komentář