Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pizza větrníky

Větrníky z listového těsta jsou jednoduché na přípravu a jejich náplň lze lehce obměnit podle toho, co vám chutná.

Vydání: 2013/1
Autor:
Hodnocení:
28 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: na cca 12 větrníků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Chuťovka

Ingredience

    • 1 balení listového těsta
    • 6 lžic omáčky (např. rajčatové)
    • 100 g plátků šunky
    • 100 g nastrouhaného čedaru
    • 1 vejce
    • 1 lžíce sušeného oregana nebo jiných sušených bylinek

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 až 200 °C. Listové těsto rozválejte na tenký plát a rozetřete na něj již hotovou omáčku. Pak na ni naskládejte plátky šunky a posypte je nastrouhaným sýrem.

2 Poté těsto opatrně a pevně srolujte do tvaru šišky, aby se nerozjelo, a vložte na 10 minut do lednice. Po vychladnutí šišku nakrájejte na tenké plátky (vzniknou malé větrníky), potřete je rozšlehaným vejcem, posypte bylinkami a vložte do rozpálené trouby. Pečte 12–15 minut.

NĚCO NAVÍC
Podávejte teplé, nebo vychladlé a s bílým vínem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavé jednohubky s fetou

Kukuřičné jednohubky s olivami a ančovičkou

Pikantní masové kuličky

Domácí slané tyčky

Slané pečení: 10 receptů na party hity

28 skvělých slaných receptů z listového těsta

Komentáře

Obrazek uzivatele
Nejen, že je to jednoduché, ale báječně to chutná :-)
Obrazek uzivatele
12-15 minut tedy ani náhodou :D Ale samozřejmě záleží na těstě, jak silně je rozválené a jak široké jsou plátky, a taky kolik se dá dovnitř. Doporučuji první pokus udělat od oka a často kontrolovat. Každopádně velice chutný a jednoduchý recept!

Přidat komentář