Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pstruh s petrželovo-cibulovým pyré a lehkou šafránovou omáčkou

Česká sladkovodní ryba v luxusní úpravě

Vydání: 2013/2
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: pro 1 osobu
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení 0:50

Ingredience

    • 2 filety ze pstruha, bez kostí, s kůží
    • plátek másla
    • 30 g mrkve + 30 g celeru
    • 30 g cukety
    • sůl a čerstvě mletý pepř


    NA PYRÉ

    • 20 g cibule, nakrájené
    • 20 g petržele, nakrájené
    • špetka krupicového cukru


    NA OMÁČKU

    • 1 malá šalotka, nakrájená nadrobno
    • 1 lžíce oleje
    • 40 ml bílého vína
    • 100 ml čerstvě vylisované šťávy z mrkve
    • šťáva z 1/4 limety
    • 100 ml zeleninového vývaru
    • tymián, šafrán

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 °C. Cibuli a petržel na pyré vložte do pekáče, osolte, opepřete a přidejte špetku cukru. Přikryjte alobalem a pečte asi 50 minut. Pak rozmixujte dohladka.

2 Na omáčku na oleji orestujte šalotku s odrhnutými lístky tymiánu, zastříkněte bílým vínem a nechte vyvařit. Poté přilijte mrkvovou šťávu, vývar a šťávu z limetky. Zredukujte na 1/3, pak přidejte špetku šafránu a dochuťte solí a pepřem.

3 Mrkev, celer a cuketu nakrájejte na plátky a v osolené vodě vařte minutu do poloměkka. V pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm osoleného a opepřeného pstruha – jeden filet pak položte na talíř kůží dolů a potřete cibulovopetrželovým pyré. Na pánvi po pstruhovi krátce opečte povařenou zeleninu a navršte ji na pstruha s pyré, přiklopte druhým filetem a přelijte omáčkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečené kachní stehýnko v šouletu

Taštičky s povidly a strouhankou

Ryba s cibulí a paprikou

reklama

Přidat komentář