Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené kachní stehýnko v šouletu

Kroupy s hrachem patřily k tradičním českým přílohám.
Vydání: 2013/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 45 minut
P
Maso Česká

Ingredience

    • 4 kachní stehna
    • 200 g krup, předem namočených
    • 200 g sušeného hrachu, předem namočeného
    • 1 cibule, nakrájená na kostičky
    • 3 stroužky česneku, prolisované
    • sádlo na opékání
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce majoránky

Příprava jídla

1 Kroupy a hrách uvařte ve dvou nádobách a ve vodě, ve které jste je máčeli (nevařte je společně, protože hrách je hotový dřív). Z hrnce s hrachem v průběhu vaření sbírejte pěnu. Nesolte.

2 Kachnu osolte a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35 minut tak, aby byla téměř hotová.

3 Ve velké pánvi rozehřejte sádlo a opečte na něm dozlatova cibuli. Přimíchejte uvařené a slité kroupy s hrachem. Osolte, promíchejte s česnekem a majoránkou, opepřete a hotový šoulet nasypte pod kachní stehna. Společně dopékejte ještě asi 10 minut. Podávejte.

NĚCO NAVÍC

V karlovarské restauraci Promenáda, odkud máme recept, podávají kachnu v šouletu společně se zelím z dýně hokkaido na víně a masovými rillettes – škvarky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pstruh s petrželovo-cibulovým pyré a lehkou šafránovou omáčkou

Taštičky s povidly a strouhankou

Zamilujte si luštěniny

Přidat komentář