Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené mexické tortilly

Tortilla à la palačinka

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 červené cibule, nakrájené na klínky
    • 3 nejlépe různobarevné papriky, očištěné a nakrájené na tenké proužky
    • 1 chilli papričku
    • 220 g sterilovaných loupaných rajčat
    • 1 svazek čerstvého koriandru, nasekaný
    • 8 moučných tortill
    • 200 g tvrdého sýra typu čedar
    • 200 ml zakysané smetany
    • 200 g konzervovaných tmavých fazolí
    • sůl a pepř na dochucení
    • případně směs zelených lístků k podávání

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Na pánvi zahřejte olej, osmahněte na něm cibuli, papriky a půl chilli papričky. Na vyšším plameni za stálého míchání smažte pět až osm minut, až papriky téměř změknou. Přidejte rajčata a část koriandru a asi dvě minuty povařte.

2. Tortilly rozložte na pracovní plochu a připravte ­si mělkou zapékací nádobu. Třetinu sýra ­nakrá­jejte na kostičky, zbytek nastrouhejte a smí­chejte se zakysanou smetanou, zbytkem chilli pap­ričky a koriandrem. Fazole i s nálevem krátce promixujte na hrubší směs a dochuťte. Na každou tortillu naneste část paprikové i fazolové směsi a pak kostičky sýra. Pevně zarolujte jako palačinky a klaďte vedle sebe do zapékací misky švem dolů. Ještě je potřete zakysanou smetanou se sýrem.

3. Vložte do předehřáté trouby a zapékejte ­25–30 minut, až je všechno zlatavé a omáčka pěkně bublá. Tortilly před podáváním překrojte napůl.

Dejte to k ledu
Jídlo můžete připravit až do bodu 2 a pak zamrazit i na dva měsíce. Potom ho rozmrazte a 35–40 minut zapékejte.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/06, str.12

Přidat komentář