Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí líčka na pivě

Připravte si líčka den předem. Rozležení v omáčce jim jen prospěje.

Vydání: 2013/3
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 2,5 hodiny
PT2H30M
Vaření 2:30
Maso Česká

Ingredience

    • 3 lžíce sádla
    • 3–4 hovězí líčka (celkem 1–1,2kg)
    • 1 velká cibule, nakrájená na plátky
    • 1 řapík celeru, nakrájený na plátky
    • 1 mrkev, nakrájená na kostičky
    • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce dijonské hořčice
    • 500 ml černého piva
    • 300 ml horkého hovězího vývaru
    • 2 bobkové listy
    • 3 snítky tymiánu, odrhnuté lístky
    • 2 lžíce másla
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • bageta či bramborová kaše k podávání

Příprava jídla

1 Na středním plameni rozehřejte ve velkém kastrolu polovinu sádla, přidejte líčka a opečte je ze všech stran dohněda; trvá to asi 5 minut. Vyjměte a dejte stranou.

2 Do uvolněného kastrolu dejte zbylé sádlo a opékejte na něm cibuli 2 minuty dosklovita. Přisypte mrkev, celer, česnek a míchejte dalších 8 minut, až mrkev trochu změkne a zelenina začne chytat barvu.

3 Vraťte do hrnce maso, osolte, opepřete, přidejte hořčici a zalijte pivem a vývarem. Přidejte bylinky a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a duste zvolna 2 a 1/2 hodiny, až se maso začne téměř rozpadat. Maso vyjměte a uchovejte horké. Vyjměte bobkový list a zvyšte plamen. Vařte omáčku, až se její objem sníží na polovinu a zhoustne. Případně dosolte. Vypněte, vešlehejte máslo a vraťte maso. Podávejte horké, posypané petrželkou, s bagetou či bramborovou kaší.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí po burgundsku

Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vynikajici

Přidat komentář