Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Králík se slaninou

Králík se slaninou

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3466 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 209 g
Tuky 202 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Miluju, jak aroma pancetty a larda – italské sušené slaniny a špeku – pronikne do králičího masa… Takhle podle mě voní domácí kuchyně!“ láká na jídlo šéfkuchař Riccardo Lucque.

Suroviny

vykuchaný, očištěný
lze nahradit i sušenou slaninou
špek 100 g
zelené lístky natě
sůl mořská
fenykl 1 ČL
sušený, drcený
česnek 7 stroužků
olivový olej 8 PL
menší, na 3 cm nudličky
chilli sušené 1 špetka
drcené
ančovičky (konzerva) 2 ks
řez, nasekaný
kapary 1 PL
vinný ocet bílý 2 PL
bílý
varný typ B, oloupané, nakrájené na měsíčky
rozmarýn 2 snítka

Postup

1

Vykostěte králíka tak, aby vznikl pěkný plát masa vhodný na roládu. Potom maso překrojte, abyste dostali 2 čtverce. Umelte nahrubo pancettu a lardo a smíchejte vše s fenyklem (lístky i sušeným) a 1 drceným stroužkem česneku. Osolte a opepřete. Směs rozprostřete na králíka. Sviňte 2 rolády a upevněte je kuchyňským provázkem. Osolte a opepřete a nechte odpočinout 1–2 hodiny v chladničce.

2

V pánvi na 2 lžících olivového oleje opečte rolády ze všech stran dozlatova. Dejte stranou a uchovejte horké. Do výpeku přilijte víno a citronovou šťávu a míchejte do zhoustnutí. Osolte a opepřete.

3

Zvlášť ve vroucí osolené vodě vařte 5 minut kapustu. Sceďte. v pánvi na 2 lžících oleje zpěňte 1 stroužek česneku nakrájený nadrobno, chilli, sardelky a kapary a přidej- te kapustu. Míchejte a opékejte dozlatova. osolte podle chuti.

4

Do trouby vyhřáté na 180° C vložte zapékací nádobu se 4 lžícemi oleje a rozehřejte. Mezitím v osolené a octem okyselené studené vodě přiveďte k varu brambory. Jakmile začnou vřít, sceďte je a přesypte do zapékací nádoby s olejem. Přidejte 5 neoloupaných stroužků česneku a rozmarýn a zlehka promíchejte. dejte péct.

5

Po půl hodině rozhrňte brambory do stran a doprostřed položte králičí rolády. Pečte 35 minut. roládu nakrájejte na plátky, přelijte šťávou z pánve, podávejte s kapustou a bramborami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč