Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omeleta se slaninou, avokádem a sýrem

Slanina, vejce a sýr, to je vysoce oblíbené trio. Máslová chuť avokáda a jeho jemná, svěží barva ho promění v ještě zajímavější kvarteto.

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Opékání 0:10

Ingredience

    • 8 velkých vajec
    • 150 g plátků slaniny
    • 100 g suššího tvrdého sýra, například čedar, parmazán nebo pikantní ovčí sýr kaškaval
    • 1 zralé avokádo, vypeckované, oloupané a nakrájené na plátky
    • 1 lžíci másla, rozpuštěného
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Vejce prošlehejte s rozpuštěným máslem, solí a pepřem. Rozpalte velkou silnostěnnou a nepřilnavou pánev a na středním plameni opečte z obou stran plátky slaniny.

2. Přilijte vejce, ztlumte oheň a nechte vajíčka jen velice pomalu zpevňovat.

3. Jakmile je omeleta zespodu zlatavá a na povrchu začíná tuhnout, posypte ji sýrem a poklaďte plátky avokáda. Pánev odstavte a nechte vejce ještě chvíli ,usadit‘.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/06, str.16

Přidat komentář