Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fenyklovorajčatový salát s grilovanou rybou

Jak říká Jamie Oliver, na tomhle receptu je úžasný kontrast čerstvé chuti salátu a horké grilované ryby. Výborně spolu ladí, je to osvěžující a skvěle to vypadá. Vyberte jakoukoli rybu, která je vhodná na grilování – v obchodě vám poradí.

Vydání: 2013/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Grilování: 6 minut
PT6M
Salát Středomořská

Ingredience

    • asi 6 lžic panenského olivového oleje
    • 2 citrony
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 400 g filetů z bělomasé ryby (například treska nebo halibut)
    • 1 hrst čerstvého oregana, nasekané lístky
    • 8 zralých oválných rajčat nebo 800 g směsi jiných pěkných rajčat
    • 2 bulvy fenyklu (zelené lístky natě uchované, dřevnatý střed odkrojený), nakrájené na tenké plátky
    • 2 lžíce balzamikového octa
    • 1 čerstvá červená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená na plátky

Příprava jídla

1 Ze 3–4 lžic olivového oleje, trochy citronové šťávy, soli a pepře ušlehejte zálivku. Pokapejte jí rybu a posypte oreganem. Položte maso na rozpálený gril nebo grilovací pánev – 2 cm silné filety opékejte 2–3 minuty. Pak přendejte na nahřátý talíř.

2 Na salát pokrájejte rajčata na tenké plátky, osolte a opepřete. Rozložte na talíře. Fenykl v misce pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou, osolte, opepřete a promíchejte. Rozdělte na rajčata.

3 Navrch položte ryby, klidně trochu oddělené kousky rybího masa. Pokapejte balzamikovým octem, posypte chilli papričkou a odloženými zelenými lístky natě fenyklu.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rýžové arancine s ragú

Králík se slaninou

Vepřové v mléce

Italská rajčatová polévka

7x ryby a plody moře z grilu

Přidat komentář