Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Italská rajčatová polévka

Jedna ze sta variant – samozřejmě výborná! Takovou verzi minestrone můžete ochutnat třeba v Boloni, kde jsou plněné těstoviny tortellini jako doma.

Vydání: 2013/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Italská

Ingredience

    • 2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 2 mrkve, nakrájené na kostičky
    • 4 řapíky celeru, nakrájené na kostičky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 4 stroužky česneku, drceného
    • 2 lžíce hustého rajského protlaku (například Heinz tomato paste)
    • 2 bobkové listy
    • 3 menší cukety, nakrájené podélně na čtvrtky a pak na plátky
    • 400g konzerva máslových fazolí, scezených a propláchnutých
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • 1,2 l zeleninového nebo drůbežího vývaru
    • 100 g strouhaného parmazánu
    • 200 g chlazených tortellini (náplň ricotta a špenát nebo maso či šunka)
    • mořská sůl
    • svazek bazalky

Příprava jídla

1 V hrnci na oleji zvolna opékejte na mírném plameni cibuli, mrkev a řapíkatý celer asi 10 minut, až zelenina změkne. Přidejte cukr, česnek, rajský protlak, bobkový list a cuketu a míchejte ještě 4 minuty.

2 Přidejte fazole, krájená rajčata a vývar a vařte 10–15 minut. Pak přidejte tortellini a vařte ještě asi 5 minut, až budou těstoviny hotové. Vypněte, vmíchejte polovinu parmazánu a polovinu nasekané bazalky, případně dosolte. Nalijte do talířů a posypte zbývající bazalkou. Podávejte se zbylým parmazánem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rýžové arancine s ragú

Králík se slaninou

Fenyklovorajčatový salát s grilovanou rybou

Vepřové v mléce

10x rajčata z plechu

Přidat komentář