Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hříbkové gnocchi v žampionové omáčce

Hříbkové gnocchi v žampionové omáčce

5/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1498 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 45 g
Tuky 133 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře z lesa

Suroviny

olivový olej 3 PL
šalvěj 1 hrst
česnek 3 stroužky
na plátky
hnědé
hlíva 100 g
královská
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhaný
Na gnocchi
základní těsto na gnocchi

Postup

1

Hříbky zalijte 500 ml vroucí vody a nechte 5 minut nabobtnat. Sceďte a 60 ml tekutiny uchovejte. Těsto na gnocchi připravte jako v základním receptu, jen k bramborám spolu s parmazánem a moukou přidejte nasekané hříbky. Krájejte noky dlouhé 4 cm.

2

V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, vhoďte šalvějové lístky (pár si jich nechte stranou) a opékejte 1–2 minuty dokřupava. Vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.

3

Do uvolněné pánve dejte zbývající olej a opékejte na něm česnek a pokrájené houby 5–6 minut dozlatova. Osolte a opepřete, přidejte smetanu a odloženou vodu ze sušených hříbků, přiveďte k varu a vařte 3–4 minuty, až omáčka trochu zhoustne.

4

Noky vařte po částech ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty, až vyplavou k hladině. Vybírejte děrovanou sběračkou.

5

Přidejte k omáčce a zlehka promíchejte. Přendejte do pekáčku a posypte parmazánem a šalvějí. Noky můžete ještě 10 minut zapékat v troubě předehřáté na 220 °C.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč