Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené fazole s jablky a slaninou

Vláčné fazole v aromatickém rajském pyré si dobře rozumějí s jemnou vůní jablek a razantní slaninou. Souhru vůní skvěle doplní saturejka, bylinka podobná tymiánu. Jídlo je výtečné i na druhý den!

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT8M
Vaření 0:08
Zelenina

Ingredience

    • 250 g plátků slaniny
    • 1 lžičku rostlinného oleje
    • 2 středně velké cibule, oloupané a nakrájené na drobno
    • 800 g sterilovaných fazolí v tomatě (nám se osvědčily např. Heinz nebo Bonduelle)
    • 4 pevnější jablka
    • sůl, pepř a saturejku (sušenou nebo čerstvou; ta se v květináčích prodává i v supermarketech) na dochucení

Příprava jídla

1. Slaninu nakrájejte na kostičky; několik plátků si nechte stranou na ozdobu. Kostičky slaniny vložte do kastrolu spolu se lžičkou oleje (urychlí se tím vyškvařování tuku) a vypékejte. Jakmile slanina zesklovatí, přisypte k ní cibuli. Osmahněte ji a přidejte fazole.

2. Dochuťte solí, pepřem, případně saturejkou a na mírném ohni krátce povařte, aby se chutě krásně spojily. Na nepřilnavé pánvi opečte zbylé plátky slaniny, vyjměte je na kuchyňský papír a ve vypečeném tuku osmažte klínky neloupaných, ale jádřinců zbavených jablek. Ta pak přidejte do kastrolu k fazolím a navrch položte plátky vyškvařené slaniny. 
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
báječné opravdu moc. zkuste to také.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/06, str.17
Obrazek uzivatele
Je to dobrota, nikdy by mě nenapadlo, že půjdou jablka k fazolím. Tak díky za nápad.

Přidat komentář