Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Avokádový salát s rajčaty a slaninou

Zkuste místo klasické přílohy připravit čerstvý salát.

Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M

Ingredience

    • 2 velká zralá avokáda
    • 6 velkých plátků sušené nebo anglické slaniny
    • 200 g třešňových rajčátek, přepůlených
    • 100 g mladého (baby) špenátu

    NA ZÁLIVKU

    • šťáva z 1 limety
    • 2 lžíce majonézy
    • 1 malý stroužek česneku, drcený
    • 1 nasekaná červená chilli paprička
    • 4 lžíce panenského olivového oleje
    • mořská sůl

     

     

Příprava jídla

1 Oloupejte avokádo, zbavte ho pecky, pokrájejte a pokapejte trochou limetové šťávy (zbytek si nechte do zálivky).

2 Prošlehejte přísady na zálivku. Slaninu v troubě grilujte dokřupava.

3 V misce promíchejte avokádo a rajčátka se zálivkou. Do mísy dejte špenát, na něj navršte avokádovou směs a ozdobte slaninou.

NĚCO NAVÍC
Už ogrilovanou slaninu koupíte v Marks&Spencer v sekci Čerstvé.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Velikonoční hostina

Křupavý celerový salát s fenyklem, jablky a ořechy

Hrášková polévka se ztraceným vejcem a ředkvičkami

Vepřová pečeně v bylinkách a šunkové krustě

Přidat komentář