Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře se slaninovou nádivkou nad prsíčky

Redaktorka Káča léta podniká pokusy, jak upéct kuře, aby mělo opravdu šťavnatá prsíčka. Výbornou metodou je nádivka pod kůží a dobrý uzený špek v ní. Ten masu dodá jemnou zauzenou chuť.

Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H30M
Pečení 1:30

Ingredience

    • 1 kuře
    • 2 snítky šalvěje
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

    NA NÁDIVKU

    • 50 g uzené bílé slaniny (špeku), nakrájené na drobné kostičky
    • 1/2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 50 g rozmixovaného toustového chleba
    • 1 lžička tymiánových lístků
    • 1 stroužek česneku
    • 2 lžíce másla (jen když se směs bude zdát suchá)
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky

     

     

Příprava jídla

1 Slaninu na kostičky rozškvařte v pánvi. Přidejte cibuli a opékejte asi 5 minut dozlatova. Vypněte a promíchejte s ostatními přísadami na nádivku.

2 Kuře osolte a opepřete. Směrem od krku prstem jemně uvolněte kůži od masa na prsíčkách, můžete zajet až ke stehnům.

3 Vzniklý prostor naplňte nádivkou. Kuře posypte šalvějí, přiklopte a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 1,5 hodiny tak, aby bylo propečené.

4 Během pečení přelévejte výpekem, případně podlijte trochou vody. Na poslední čtvrt hodiny odklopte, zvyšte teplotu na 200°C a dopečte dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Velikonoční nádivka s kopřivami (hlavička)

Pečené kuře s nádivkou naruby

10x velikonoční nádivka

8x jarní kuřátko

28x pečené kuře

Přidat komentář