Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pohanka v kuřeti

V obalu z kuřecí kůže s vrstvičkou masa se ukrývá fantasticky šťavnatá nádivka. Tenhle zvláštní štrúdl je výborný teplý i studený, jako hlavní jídlo, nářez nebo luxusní příloha.

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
PT20M
Pečení 0:20
Zelenina

Ingredience

    • 1 plát kuřecího masa s kůží (jako na roládu, v prodejnách drůbežích specialit)

    Na nádivku:

    • 2 hrnky pohanky, propláchnuté
    • 2 vejce
    • 2 cibule, nakrájené na drobno
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 250 g pokrájených kuřecích jater
    • 1 lžíci másla + trochu na potření rolády
    • hrst rozinek, předem namočených a scezených
    • sůl a pepř na dochucení

     

Příprava jídla

1. V kastrole osmahněte na oleji jednu cibuli, vsyp­te pohanku a přidejte jedno vejce. Promíchejte, pečlivě osmažte, osolte a opepřete. Zalijte vodou asi dva centimetry nad pohanku a uveďte do varu. Pak plamen stáhněte a pod pokličkou duste pohanku doměkka; trvá to 30–40 minut.

2. Játra a cibulku osmahněte na másle a spolu s rozinkami promíchejte s uvařenou pohankou. Přidejte vejce a vzniklou nádivkou naplňte kuřecí plát. Pečlivě zašijte a potřete máslem. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C; vložte roládu a pečte dozlatova (20–30 minut). 
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/06, str.82

Přidat komentář