Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vločkový koláč

Křupavý koláč plný ovoce.

Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
42 (hlasy)
Počet porcí: Na 8 řezů
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40

Ingredience

    • 150 g ovesných nebo pšeničných vloček
    • 120 g polohrubé mouky
    • 160 g třtinového cukru
    • 1/2 lžičky jedlé sody
    • 1 lžíce mleté skořice nebo skořicový cukr
    • špetka soli
    • 120 g rozpuštěného másla, zchladlého
    • 1 banán, rozmixovaný
    • 500 g ostružin (nebo lesní směsi)
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 2 lžíce červeného vína nebo vody
    • 1 lžíce citronové šťávy (nemusí být)

Příprava jídla

1 V míse smíchejte vločky s moukou, třtinovým cukrem, sodou, špetkou soli a mletou skořicí. Přidejte máslo a banán a dobře rozmíchejte. Nechte 15 minut odpočívat.

2 Mezitím připravte náplň. Zbývající suroviny pár minut vařte, jakmile začnou houstnout, stáhněte z ohně a nechte lehce zchladnout. Dvě třetiny těsta přesuňte do dortové formy vyložené pečicím papírem, vložte do trouby předehřáté na 170°C a pečte asi 20 minut, dokud těsto nezačne zlátnout. Pak ho potřete náplní, rozdělte na ni zbylé těsto a pečte dalších 20 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Naprosto luxusní záležitost :)
Obrazek uzivatele
Vynikající, všem moc chutnal :-)
Obrazek uzivatele
Nevím,kde jsem udělala chybu, recept čtu pořád dokola a nemůžu na to přijít. Problém je v tom,že náplň je po svaření (i po přidání škrobu) stále jaksi ne dost pevná, aby se na ní dalo rozetřít těsto... Nakonec jsem zbytek těsta,která patřila navrch koláče, tak nějak rozválela a po částech ( trhalo se) dostala na náplň. Na chlubení výsledek teda nebude....
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Hano, těsto asi nikdy nebude takové hustoty, aby se dalo na náplň přímo rozetřít (a to ani, kdyby člověk počkal a nechal náplň dokonale vychladnout, aby byla pevnější), tu část, která se dává nahoru, je asi nejjednodušší rozmístit na náplň rovnoměrně po lžičkách, případně nadrobit, jako byste sypala na koláč vlhkou drobenku. Tak byste měla dosáhnout výsledku jako na fotce. :-)

Přidat komentář