Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pastinákové bramboráčky

Pastinák si rozhodně zaslouží, aby získal v české kuchyni víc prostoru. Tenhle kořen podobný petrželi totiž vyniká báječně jemnou chutí, a navíc je zdravý. Pokud pastinák nemáte, nahraďte ho celerem nebo mrkví.

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Rozmrazení: 15 minut
P

Ingredience

    • 450 g oloupaných lojovitých brambor
    • 350 g pastináku
    • 1 jemně nakrájenou malou cibuli
    • 1 jemně nakrájený stroužek česneku
    • 1 rozšlehané vajíčko
    • 4–5 lžic slunečnicového oleje
    • sůl a pepř podle chuti

    K podávání:

    • 6 plátků slaniny nebo pršutu
    • 6 větviček třešňových (cherry) rajčátek
    • 6 čerstvých vajec
    • lžičku octa na vaření vajec

     

Příprava jídla

1. Nahrubo nastrouhejte brambory a pastinák. Rukama z nich vymačkejte co nejvíc vody.

2. K bramborám a zelenině přidejte cibuli, česnek, vajíčka, sůl a pepř. Ze směsi vytvarujte šest placiček. Na každou dávku rozehřejte ve velké pánvi dvě lžíce oleje a bramboráčky opékejte z každé strany čtyři až pět minut, dozlatova a dokřupava. Odkládejte je na vrstvu savého papíru.

3. Slaninu a rajčátka krátce ogrilujte a pak uvařte ztracená vejce: nechte je z naběračky sklouznout do vroucí vody s trochou octa a bílek opatrně přehrňte přes žloutek. Ten by měl zůstat trochu tekutý. Podávejte společně.

Jak zmrazit
Vychladlé bramboráčky proložte alobalem a v mrazicím sáčku až na měsíc zamrazte. Před podáváním předehřejte troubu na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Bramboráčky rozložte na plech lehce potřený olejem. Olejem pokapejte i placičky a čtvrt hodiny je prohřívejte.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/06, str.34

Přidat komentář