Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Borůvková buchta s limetovou polevou

Borůvky a limety spolu skvěle ladí!

Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 30 minut
PT50M
Pečení 0:50
Koláč Česká

Ingredience

    • 340 g změklého másla + na plech
    • 250–300 g třtinového cukru
    • 6 velkých vajec
    • 440 g hladké mouky
    • 4 lžičky prášku do pečiva
    • 2 lžičky vanilkového extraktu
    • 150 g zakysané smetany
    • 400 g borůvek

    NA POLEVU

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Plech 25x38 cm s vyšším okrajem vymastěte a vyložte pečicím papírem (i po stranách).

2 Máslo, cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva a vanilkový extrakt dejte do mísy. Vařečkou třete 2–3 minuty, až se těsto spojí a zesvětlá; pokud použijete elektrický hnětač, trvá to 1–2 minuty. Potom do těsta vetřete zakysanou smetanu a polovinu borůvek.

3 Směs přelijte do formy a uhlaďte do roviny. Posypte zbývajícími borůvkami a pečte 50 minut, dokud buchta pěkně nevyběhne a není na dotyk pevná a pružná. Nechte ji ve formě 10 minut chladnout. Pak moučník vyjměte z formy a nechte dochladnout, nejlépe na drátěné mřížce.

4 Na polevu utřete cukr s máslem. Pak přidejte limetovou šťávu, 1 lžíci horké vody a dobře promíchejte. Vychladlý koláč roz- krájejte, potřete polevou a posypte limetovou kůrou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Míša řezy

Kokosové řezy s rebarborou a jahodami

Perník se sušeným ovocem

Jogurtový koláč s jablky a drobenkou

Třené řezy s jablky a tvarohovým krémem

20 nejlepších letních koláčů z plechu a forem

30x neodolatelné borůvky

Přidat komentář