Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kyjevský řízek s petrželkovou strouhankou

Řízky v luxusním provedení. Lahodné máslíčko skvěle ochutí jinak sušší kuřecí maso a strouhanka s petrželkou je voňavý bonus.

Vydání: 2013/6
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení másla
PT30M
Smažení 0:30
Maso Východoevropská

Ingredience

    • 4 kuřecí prsní řízky
    • 2 stroužky česneku
    • velká hrst nasekané petrželky
    • 150 g másla, změklého
    • 1 lžička citronové šťávy
    • sůl
    • 2–3 vejce, prošlehaná
    • 50 g hladké mouky
    • olej na smažení

    NA PETRŽELKOVOU STROUHANKU

    • 200 g bílého pečiva
    • 1/2 svazku čerstvé hladkolisté petrželky
    • 1 lžička nastrouhané kůry z biocitronu
    • 60 g parmazánu

     

Příprava jídla

1 Nejdřív si připravte bylinkové máslo: promíchejte drcený česnek, hrst nasekané petrželky, máslo a citronovou šťávu. Osolte. Z másla vytvarujte váleček, zabalte ho do fólie a dejte do lednice vychladit. Mezitím promixujte suroviny na strouhanku.

2 Do řízků udělejte z boku kapsu – ostrým nožem je naplocho (podélně) nařízněte, ale dejte pozor, abyste maso nikde nepropíchli, později by z něj mohlo vytékat máslo. Do každého otvoru vložte ochucené máslo (cca 2 silnější plátky) a kapsu přimáčkněte, případně sklepněte paličkou.

3 Řízky obalte v mouce, vejcích a ochucené strouhance. Smažte na středním plameni ve vyšší vrstvě tuku po každé straně cca 4 minuty.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupaví pstruzi s hnědým máslem

Tabbouleh z quinoy s petrželkou a lilkovým dipem

Zelené kuřecí kari

Mexický rybí salát

Mrkvovokoriandrová polévka

Milujeme řízky aneb 30 nejlepších receptů!

Cordon Bleu

Přidat komentář