Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelené kuřecí kari

Tohle kari podle britské televizní kuchařky Nigelly Lawsonové je ideální na den, kdy nestíháte nakoupit. Stačí sáhnout do kredence pro kokosové mléko a kari pastu a do mrazáku pro zeleninu a maso (vyplatí se proto mít obojí v zásobě).

Vydání: 2013/6
Autor:
Hodnocení:
32 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Kuře Asijská

Ingredience

    • 2 lžíce slunečnicového či olivového oleje
    • 2 jarní cibulky, nasekané na kolečka
    • 3–4 lžíce zelené thajské kari pasty
    • 300 g kuřecích stehenních řízků, nakrájených na nudličky
    • 400 g kokosového mléka
    • 250–500 ml drůbežího vývaru, horkého
    • 1 lžíce thajské rybí omáčky
    • 180 g mraženého hrášku
    • 200 g výhonků mungo
    • 150 g zelených fazolek, očištěných a zbavených středového vlákna
    • 3 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
    • vařená rýže nebo nudle k podávání
    • limeta na ochucení

Příprava jídla

1 Ve velké pánvi nebo woku (měli byste k tomu mít poklici) rozehřejte olej a za stálého míchání na něm opečte jarní cibulku a kari pastu.

2 Přidejte kuřecí maso a za stálého míchání opékejte 2 minuty. Přilijte kokosové mléko, horký vývar (množství upravte podle toho, jak husté kari máte rádi) a rybí omáčku.

3 Pod poklicí duste 10 minut, pak přimíchejte hrášek, fazolky a výhonky mungo a ještě 3–5 minut prohřívejte, podle potřeby přilijte vodu či další vývar. Před podáváním posypte koriandrem, případně okyselte limetou. Podávejte s rýží nebo s nudlemi.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupaví pstruzi s hnědým máslem

Kyjevský řízek s petrželkovou strouhankou

Tabbouleh z quinoy s petrželkou a lilkovým dipem

Mrkvovokoriandrová polévka

Mexický rybí salát

Podlehněte kouzlu asijského kari!

Přidat komentář