Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní kuřecí kebab

Slovník říká, že kebab jsou malé hranolky masa, nejprve marinované, pak napíchnuté na jehlu a grilované nad dřevěným uhlím. Naše báječná verze má ovšem – jako vždycky – něco navíc: žampiony, papriky a třešňová rajčátka.

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 20 špízů
Doba přípravy: Do hodiny
Doba na marinování
PT14M
Opékání 0:14
Asijská

Ingredience

    • 3 stroužky česneku, nahrubo pokrájené
    • kousek čerstvého zázvoru, nahrubo pokrájený
    • nastrouhanou kůru a šťávu z 1 pomeranče
    • 3 jarní cibulky, nahrubo pokrájené
    • 2 lžíce medu
    • 1 lžíci sójové omáčky
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 4 malá vykostěná kuřecí prsíčka
    • 10 hlaviček žampionů
    • 20 třešňových rajčátek
    • 2 velké červené papriky, zbavené semínek a nakrájené na 20 kousků
    • sůl

Příprava jídla

1. V kuchyňském robotu rozemelte na pastu česnek, zázvor, pomerančovou kůru a jarní cibulky. Děti můžou po chvilce přidat med, pomerančovou šťávu, sójovou omáčku a olej a vše znovu promíchat. Kuřecí prsa pokrájejte na kostičky a přelijte je umixovanou směsí. Nechte je marinovat minimálně hodinu, ale nejlépe přes noc. Hlavičky žampionů rozpulte a přidejte je na hodinu do marinády – krásně nasáknou vůni.

2. Připravte si dvacet špejlí a napichujte na ně osolené kousky kuřete, rajčátka, žampiony a papriky. Kebab opečte nasucho na grilovací pánvi sedm až osm minut z každé strany, dokud maso nezezlátne. Špízy pravidelně otáčejte a potírejte marinádou. Před podáváním je posypte jarní cibulkou. Jezte s pikantní rajčatovou omáčkou.

Tip na obměnu:
Použijte tu zeleninu, kterou mají vaše děti nejraději, ať už jsou to hrachové lusky, celé malé kukuřice, červená cibule, dýně nebo třeba zelená či žlutá paprika.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/06, str.63
Obrazek uzivatele
Jeden z nasich nejoblibenejsich receptu na spizy, delame pravidelne uz 10 let a vzdycky maji uspech.

Přidat komentář