Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Německý tvarohový koláč s rozinkami

Tento tvarohový koláč je nejen neuvěřitelně dobrý, ale hlavně vydrží dlouho vláčný. Ovšem kdo by ho vydržel nesníst?

Vydání: 2013/6
Autor:
Hodnocení:
96 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 8-10 řezů
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H
Pečení 1:00
Koláč Středoevropská

Ingredience

    • 200 g hladké mouky
    • 125 g másla
    • 75 g krupicového cukru
    • špetka soli
    • 1 vejce


    NA NÁPLŇ

    • 250 g tučného tvarohu ve fólii
    • 500 g tučného tvarohu ve vaničce
    • 100 g zakysané smetany
    • 150 g krupicového cukru
    • strouhaná kůra z 1 biocitronu
    • 1 lžíce vanilkového cukru (nejlépe s pravou vanilkou)
    • 3 žloutky
    • 20 ml tuzemáku
    • 100 g rozinek, propláchnutých
    • 1 lžíce kukuřičného škrobu
    • 3 bílky
    • špetka soli

     

Příprava jídla

1 Mouku, máslo, cukr, sůl a vejce rychle zpracujte ručně nebo v robotu. Z těsta vyválejte plát a vyložte jím dortovou formu tak, aby okraj byl cca 4 cm vysoký. Dejte odležet do chladu.

2 Troubu předehřejte na 175 °C. Zakysanou smetanu, cukr, žloutky, citronovou kůru, vanilkový cukr a rum smíchejte s oběma tvarohy.

3 Rozinky smíchejte se škrobem a přidejte do tvarohu. Bílky ušlehejte se solí na pevný sníh. Nejdříve zamíchejte 4 lžíce sněhu do tvarohu, pak zbytek. Tvarohovou náplň rozetřete na těsto a pečte cca 1 hodinu.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilované vepřové ramínko

Malajské kari taštičky

Domácí játrová paštika s brusinkami a brandy

Zmrzlina malinové mojito

14x dezert s tvarohem

Komentáře

Obrazek uzivatele
Opravdu vyborny. Jen do tvarohu jsem pridala cukru o dost mene - podle chuti, takze kdo take nema rad prilis sladke...

Přidat komentář