Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kari kuře s cizrnou a raitou

Pikantní kuře zchladí pálivá raita a o křupavou konzistenci se postará cizrna. Skvělé nejen na piknik!

Vydání: 2013/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
+ chladnutí
P
Chuťovka Asijská

Ingredience

    • 2 lžících oleje
    • 1 cibuli
    • 2 stroužky česneku
    • 1 lžíci strouhaného čerstvého zázvoru
    • 1 lžíci kari koření
    • 1 lžičku mletého římského kmínu
    • 2 rajčata
    • 250 g smetanového bílého jogurtu
    • 2 lžíce nasekaného koriandru
    • maso z 1 grilovaného kuřete

    NA KOŘENĚNOU CIZRNU

    • 1 lžíci oleje
    • 400g konzerva cizrny
    • 1 lžička mletého římského kmínu
    • 1/2 lžičky kurkumy
    • 1/4 lžičky mletého kajenského pepře
    • sůl

    NA RAITU

    • 1 salátová okurka
    • 250 g řeckého bílého jogurtu
    • 2 lžíce nasekané máty


    NA OZDOBU

    • opražené mandlové lupínky, rajčata a petrželka

     

Příprava jídla

1 V pánvi na 2 lžících oleje opékejte asi 5 minut 1 cibuli nakrájenou nadrobno, 2 stroužky česneku, drcené, a 1 lžíci strouhaného čerstvého zázvoru. Přidejte 1 lžíci kari koření, 1 lžičku mletého římského kmínu a za stálého míchání opékejte 2 minuty. Přidejte 2 rajčata, nakrájená na kostky, a zprudka vařte 5 minut do zhoustnutí. Osolte a dejte do mísy. Vmíchejte 250 g smetanového bílého jogurtu, 2 lžíce nasekaného koriandru a maso z 1 grilovaného kuřete natrhané nahrubo. Nechte vychladnout.

2 Osolte 1 salátovou okurku, nakrájenou na nudličky, a nechte 10 minut vykapat. Pak vymačkejte tekutinu.

3 V jiné pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a vsypte 400g konzervu cizrny, scezené, propláchnuté a osušené.

4 Za stálého míchání minutu opékejte a pak přidejte 1 lžičku mletého římského kmínu, 1/2 lžičky kurkumy, 1/4 lžičky mletého kajenského pepře a osolte. Míchejte další asi 2 minuty, až se cizrna v koření obalí a pánev bude suchá. Nechte vychladnout.

5 Na raitu smíchejte nastrouhanou vykapanou okurku, 250 g řeckého bílého jogurtu a 2 lžíce nasekané máty.

6 Rozdělte do sklenic vrstvu kari kuřete, raity, kořeněné cizrny a ozdobte opraženými mandlovými lupínky, rajčaty a petrželkou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sendvič s rostbífem a křenovým zelným salátem

Sendvič s avokádem, ředkvičkami a kozím sýrem

Banh Mi sendvič

Šunková persiláda s bramborovým salátem a hráškovým pyré

Pudinkový dezert s karamelem a banány

Oranžové pitíčko s mrkví

Růžový melounový nápoj

Zelený tekutý salát s cuketami

Sendvič s rostbífem a křenovým zelným salátem

Přidat komentář