Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2114 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 234 g
Tuky 69 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní kuře zchladí pálivá raita a o křupavou konzistenci se postará cizrna. Skvělé nejen na piknik!

Suroviny

olej 2 PL
česnek 2 stroužek
zázvor (čerstvý) 1 PL
strouhaný
kari koření 1 PL
1 ČL
mletý římský kmín
250 g
smetanový bílý jogurt
koriandr čerstvý 2 PL
nasekaný
obrané maso
Na kořeněnou cizrnu
olej 1 PL
cizrna 400 g
v konzervě
1 ČL
mletý římský kmín
kajenský pepř ¼ ČL
sůl
Na raitu
250 g
řecký bílý jogurt
máta 2 PL
nasekaná
Na ozdobu
opražené mandlové lupínky
petrželka

Postup

1

1 V pánvi na 2 lžících oleje opékejte asi 5 minut 1 cibuli nakrájenou nadrobno, 2 stroužky česneku, drcené, a 1 lžíci strouhaného čerstvého zázvoru. Přidejte 1 lžíci kari koření, 1 lžičku mletého římského kmínu a za stálého míchání opékejte 2 minuty. Přidejte 2 rajčata, nakrájená na kostky, a zprudka vařte 5 minut do zhoustnutí. Osolte a dejte do mísy. Vmíchejte 250 g smetanového bílého jogurtu, 2 lžíce nasekaného koriandru a maso z 1 grilovaného kuřete natrhané nahrubo. Nechte vychladnout.

2 Osolte 1 salátovou okurku, nakrájenou na nudličky, a nechte 10 minut vykapat. Pak vymačkejte tekutinu.

3 V jiné pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a vsypte 400g konzervu cizrny, scezené, propláchnuté a osušené.

4 Za stálého míchání minutu opékejte a pak přidejte 1 lžičku mletého římského kmínu, 1/2 lžičky kurkumy, 1/4 lžičky mletého kajenského pepře a osolte. Míchejte další asi 2 minuty, až se cizrna v koření obalí a pánev bude suchá. Nechte vychladnout.

5 Na raitu smíchejte nastrouhanou vykapanou okurku, 250 g řeckého bílého jogurtu a 2 lžíce nasekané máty.

6 Rozdělte do sklenic vrstvu kari kuřete, raity, kořeněné cizrny a ozdobte opraženými mandlovými lupínky, rajčaty a petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč