OBCHOD

Sicilská granita

Kávová ledová tříšť

Vydání: 2013/7
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ mražení
Vaření 0:10
Zmrzlina Italská

Ingredience

    • 200 ml silného espressa (ristretta)
    • 150 g krupicového cukru
    • 300 ml smetany ke šlehání
    • 1 vanilkový lusk
    • 30 g moučkového cukru

Příprava jídla

1 Vanilkový lusk podélně rozřízněte a dejte do rendlíku s krupicovým cukrem a 500 ml vody. Přiveďte k varu a vařte 2 minuty. Vypněte a nechte vychladnout. Odstraňte vanilkový lusk, přilijte espresso a promíchejte. Vlijte do obdélníkové nádoby s plochým dnem a dejte na 6 hodin do mrazáku. Čas od času směs promíchejte a naškrabejte vidličkou, aby vznikly ledové krystalky.

2 Před podáváním ušlehejte smetanu. Granitu rozdělte do 4 pohárů a ozdobte šlehačkou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kávový nanuk

Ledová káva s javorovým sirupem

Lutyšská káva

Kávová zmrzlina s piniovým karamelem

Cappuccino s ricottou

Kávové osvěžení

Frappé

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

26 kávových dezertů, které vás nabijí energií!

reklama

Přidat komentář