Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kávový nanuk

Káva s rumem v ledovém skupenství je náplast na každou bolístku. Od 18 let!

Vydání: 2013/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ mraženíVaření 20 minut
PT15M
Zmrzlina

Ingredience

    • 100 g krupicového cukru
    • 50 ml tmavého rumu
    • 1 plátek želatiny
    • 100 ml silného espressa
    • 250 ml mléka
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 50 g hrubého mandlového griliáše (viz Něco navíc)

Příprava jídla

1 V rendlíku smíchejte cukr a 4–5 lžic vody. Na mírném plameni míchejte, až se cukr rozpustí. Přilijte rum. Želatinu nechte nabobtnat v malém množství vody. V druhém rendlíku přiveďte k varu mléko s kávou, ztlumte a zahřívejte dalších 15 minut.

2 K mléčné kávě přidejte cukrový sirup s rumem a vymačkanou želatinu. Míchejte, až se želatina rozpustí. Přeceďte přes jemné síto a nechte vychladnout.

3 Ušlehejte smetanu na tuhou šlehačku a jemně ji promíchejte s připravenou směsí. Dejte do nádoby 5x25cm a vložte do mrazáku. Jakmile směs začne tuhnout, zapíchejte do ní pravidelně 8 nanukových dřívek. (Nanuky můžete připravit i přímo v nanukových formičkách.)

4 Až bude směs zmrzlá, nakrájejte mezi dřívky plátky nožem namočeným v horké vodě. Každý nanuk před podáváním obalte v mandlovém griliáši.

NĚCO NAVÍC
Na mandlový griliáš vsypte 50 g loupaných mandlí na pekáček vyložený pečicím papírem lehce pomazaný olejem. V kastrůlku smíchejte cukr (40 g) a 15 ml vody a na středním plameni míchejte asi 10 minut, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu a zahřívejte asi 3 minuty, až bude karamel světle zlatý. Přelijte s ním mandle a nechte vychladnout. Nasekejte nahrubo.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ledová káva s javorovým sirupem

Lutyšská káva

Sicilská granita

Cappuccino s ricottou

Kávová zmrzlina s piniovým karamelem

Kávové osvěžení

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

26 kávových dezertů, které vás nabijí energií!

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Hmmm, to vypada hodne dobre :) Ja si ted v posledni dobe oblibila tenhle recept na domaci nanuk s Caro (takova bezkofeinova verze:) V tehle horkych dnech fakt bodne. Doporucuju a tento recept taky zkusim :)

Přidat komentář