Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jemně pálivá rajčatová omáčka

Skvělá omáčka, přímo stvořená k namáčení tyčinek a krekrů! Je mírně pálivá, proto ji děti můžou považovat za vstupenku do světa dospělých.

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 300 ml
Doba přípravy: Více než hodinu
PT40M
Vaření 0:40
Studená omáčka a dip Středomořská

Ingredience

    • 2 malé čerstvé chilli papričky, zbavené semínek
    • 2 červené papriky, bez jádřinců, pokrájené
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • 1 šalotka
    • 400 g konzervovaných rajčat se šťávou
    • 100 g přírodního cukru
    • 3 lžíce vinného octa
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

1. Vložte chilli papričky, papriky, česnek, šalotku a rajčata do mixéru. Pověřte děti, aby zeleninu přibližně minutu mixovaly.

2. Pyré přelijte do silnostěnné pánve, přidejte cukr a vinný ocet, podlijte vodou a za občasného míchání přiveďte k varu. Ochutnejte, případně lehce osolte. Pak stáhněte plamen na minimum a mírně vařte čtyřicet minut až hodinu do husta.

3. Přelijte omáčku do velké sterilizované zavařovací sklenice a vychlaďte. V lednici ji můžete uchovat až dva týdny.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář