Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Masové kuličky s těstovinami

Aby byly kuličky opravdu výběrové, použijte co nejkvalitnější maso. Můžete je připravit předem, omáčku také – a nakonec je spolu prohřát.

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Vaření 0:40
Zelenina

Ingredience

    • 3 malé, jemně posekané cibulky
    • 5 lžic olivového oleje
    • 4 velké stroužky česneku, podrcené
    • 1 lžičku sušeného oregana (dobromysli)
    • 400 g klobásek cipollata nebo grilovacích klobás (nabízí například Delvita)
    • 700 g mletého hovězího
    • 4 lžičky nasekané petrželky
    • 1 vejce, rozšlehané vidličkou
    • 50 g strouhanky
    • 2 jemně sekané sušené chilli papričky
    • ½ lžičky drceného kmínu
    • 1 lžíci rajčatového pyré
    • 800 g konzervovaných loupaných krájených rajčat
    • 250 ml červeného vína
    • sůl a pepř na dochucení

    K podávání:

    • 500 g širších nudlí tagliatelle
    • 200 g strouhaného parmazánu
    • hrst sekané petrželky

     

Příprava jídla

1. Třetinu cibulky a půl česneku osmažte na lžíci oleje. Vložte do mísy, přidejte klobásy vymačkané ze střívek, hovězí, vejce, strouhanku, petrželku, oregano, pepř a sůl. Vytvarujte kuličky a osmažte je na dvou lžících oleje dozlatova. Dejte stranou.

2. Na dvou lžících oleje osmahněte zbylou cibulku s česnekem, chilli papričky a kmín. Přilijte víno, rajčatové pyré, rajčata včetně šťávy, promíchávejte a mírně vařte 40–50 minut. Na poslední půlhodinu přidejte kuličky. Podávejte s těstovinami.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/06, str.41

Přidat komentář