Bezlepkový chléb se sušenými rajčaty

Výborný chléb, který máte hotový za chvilku! Droždí nahrazuje prášek do pečiva, takže nemusíte čekat, až bochník dostatečně nakyne. A parmazán i sušená rajčata vás v tu ránu přenesou do Itálie…
Vydání: 2006/1
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
3.875
Počet porcí: 1 bochník
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 50-60 minut

Ingredience

    • 200 g bezlepkové mouky (pokud nejste alergici, můžete použít běžnou hladkou mouku)
    • 1 lžičku soli
    • 3 lžičky prášku do pečiva (pro celiaky je vhodný například Dr. Oetker)
    • 300 ml podmáslí (nebo plnotučného mléka, do nějž vymačkáte citron)
    • 3 vejce
    • 1 lžičku rajčatového protlaku
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 6–8 sušených rajčat, pokrájených
    • 25 g parmazánu, nastrouhaného
    • tuk na vymazání formy
     

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Do velké mísy prosijte mouku, sůl a kypřicí prášek. Do jiné nádoby nalijte podmáslí a přidejte rajčatový protlak i olej; promíchejte a přelijte k suchým přísadám. Nakonec vsypte sušená rajčata a polovinu parmazánu.

2. Vymažte 900g formu na biskupský chlebíček a vylijte do ní těsto. Bochník poprašte strouhaným parmazánem a pečte padesát minut až hodinu. Pak do něj zapíchněte špejli – pokud na ní neulpí vlhké drobečky, je chléb hotový. Vyklopte ho a nechte chladnout na mřížce. 

Přidat komentář