Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bezlepkový chléb se sušenými rajčaty

Výborný chléb, který máte hotový za chvilku! Droždí nahrazuje prášek do pečiva, takže nemusíte čekat, až bochník dostatečně nakyne. A parmazán i sušená rajčata vás v tu ránu přenesou do Itálie…

Vydání: 2006/1
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 1 bochník
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 0:50
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 200 g bezlepkové mouky (pokud nejste alergici, můžete použít běžnou hladkou mouku)
    • 1 lžičku soli
    • 3 lžičky prášku do pečiva (pro celiaky je vhodný například Dr. Oetker)
    • 300 ml podmáslí (nebo plnotučného mléka, do nějž vymačkáte citron)
    • 3 vejce
    • 1 lžičku rajčatového protlaku
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 6–8 sušených rajčat, pokrájených
    • 25 g parmazánu, nastrouhaného
    • tuk na vymazání formy

     

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Do velké mísy prosijte mouku, sůl a kypřicí prášek. Do jiné nádoby nalijte podmáslí a přidejte rajčatový protlak i olej; promíchejte a přelijte k suchým přísadám. Nakonec vsypte sušená rajčata a polovinu parmazánu.

2. Vymažte 900g formu na biskupský chlebíček a vylijte do ní těsto. Bochník poprašte strouhaným parmazánem a pečte padesát minut až hodinu. Pak do něj zapíchněte špejli – pokud na ní neulpí vlhké drobečky, je chléb hotový. Vyklopte ho a nechte chladnout na mřížce. 
Nahlásit chybu v receptu
reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/06, str.30
Obrazek uzivatele
a může se dělat chléb i bez těch rajčat?

Přidat komentář