Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zmáčklé brambory

Brambory připravené na tenhle způsob jsou naprosto neodolatelné.
Vydání: 2006/2
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 40-50 minut
P
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 8–10 (celkem asi ½ kg) pěkných brambor střední velikosti
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 8–10 snítek tymiánu
    • sůl

Příprava jídla

1. Do hrnce se studenou vodou vsypte pečlivě omyté brambory se slupkou, uveďte do varu a prudce vařte asi dvacet minut, až budou hodně měkké. Slijte a nechte trochu vychladnout, pak je naklaďte na plech a pomocí šťouchadla hezky zploštěte, aby popraskaly, ale držely ještě tvar.

2. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory zakápněte polovinou oleje a vložte na dvacet minut do trouby. Brambory  obraťte, položte na každou snítku tymiánu, zakápněte zbylým olejem a pečte ještě dvacet až třicet minut, až budou zlaté a křupavé. Osolte.

Získejte náskok

Až na konec bodu 1 si můžete brambory připravit den předem. Přetáhněte je fólií na potraviny a uložte do chladničky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Halloweenské menu

Halloweenské menu

Lehké gratinované brambory

Brambory gratinované čtyřmi druhy sýrů

Komentáře

Obrazek uzivatele
Moc moc dobre!!! Vsichni si u nas posmakovali!!! Ja este pridavam cibulku !Narezat na ctvercky a po otceni brambor nasypat aby zmekla ... Mocky mocky chutne !!!!
Obrazek uzivatele
jsi pekna krava zes to pekla me se to nepovedlo a mam znicenou troubu moc dekuji za tento recept
Obrazek uzivatele
Tak ses uplne blba, protoze nejspis neumis zachazet s troubou, kdyz neumis upect ani tak primitivni vec jako jsou brambory!!!!
Obrazek uzivatele
A vy jste snad dokonalé, že navážíte do někoho, kdo měl jen menší nehodu v kuchyni? Vám se snad nikdy nic nepovedlo? Je to ubohé...
Obrazek uzivatele
nemuzu uverit svym ocim!! Jak lidi muzou byt skaredi vuci ostatnim..stydte se
Obrazek uzivatele
No...skaredí sice sou ale narozdíl od první zprávy, na kterou se reaguje je ta škaredost oprávněná. Řikat někomu, že je kráva je vrchol. Zvlášť když je to zapříčeněno buď vůastní neschopností ci špatnou troubou ne špatným receptem. Ostatnní jen razantně bránili recept, který n(jak sem sama skusila) trobu rozbýt nemůže!!!
Obrazek uzivatele
Moje slova ! Nadávat že někomu takto hanebně jen proto že má někdo obě ruce levé že by snad spálila i čaj a je totálně neschopná a svoji zlost si vylévá na někom jiném je fakt pod úroveň, mně se to povedlo hned na jedničku , tebe mít doma bych měl hned zničenou celou kuchyň !
Obrazek uzivatele
ubohost bol prvy prispevok, ostatne su len reakcia - a opravnena. nejde o to, ci niekto nieco nedokaze alebo je dokonaly, ale o to, akym sposobom sa prezentuje. toto bol dost trapny pokus... poiuz nemusi hned nadavat, ked sam/a nevie nieco uvarit, autorka receptu za to predsa nemoze...
Obrazek uzivatele
Není ubohé se do ní opřít ale to co si to dovoluje protože říct někomu že je kráva jenom proto že má obě ruce levé že by spálila i obyčejný čaj to je ubohost! A že zničila při pečení troubu? Nezlobte se na mě ale takovou kravinu jsem vživotě neslyšel! A osobně jsem uvařil hromadu druhu jídel a to i hodně složitých ale tohle se může povést jen totálnímu nemehlu!
Obrazek uzivatele
tak to teda absolutně nechápu, jak můžeš zničit troubu při pečení brambor... to asi ani čaj nezvládneš uvařit...
Obrazek uzivatele
Proč má být někdo kráva, když jen dobře uvařil nějaké jídlo? Copak vám ONA zničila troubu??? Bylo to vaše rozhodnutí tento recept zkusit, takže si za to můžete sama...
Obrazek uzivatele
Tohle není diskuse na idnesu. :-P
Obrazek uzivatele
Teda to byla hezká poznámka, už dlouho jsem se na netu tak nezasmála...:-)
Obrazek uzivatele
vyzkoušeli jsme a byly super, musela jsem je dělat nadvakrát, protože poprvé nezbylo na oběd :o)
Obrazek uzivatele
Je to ok, ale doporučuji použít olivový olej, ve kterém jsou několik týdnů namočeny chill papričky. Brambory jsou pak podstatně pikantnější.
Obrazek uzivatele
zkusila jsem ten recept a byl skvělý, jen jsem k tomu přidala anglickou slaninu a na dva brambory jsem jí párátkem ,,stočila"-výsledek byl nejen dobrý, ale i vizuálně hezký.
Obrazek uzivatele
Mně se brambory rozpadly na kousíčky když jsem je zplošťovala:(
Obrazek uzivatele
to mohlo být kvalitou brambor nebo silou v ruce :)
Obrazek uzivatele
jde to upéct třeba v mikrovlnce? nemám troubu.. díky
Obrazek uzivatele
podle mě by se neudělala v mikrovlnce kůrka...ale vím, že existuje remoska, což je něco jako hrnec a peče v tom kamarádka, která taky nemá troubu...
Obrazek uzivatele
Jelikoz jsem novopecena zenuska,tak se ucim varit.Sice jsem uplny zacatecnik a brambory se ponekud vice rozpadly,ale stejne byly dobre.Docela by se mi libilo vice bezmasich a bezvajecnych receptu. PS:trobua to vydrzela:)
Obrazek uzivatele
Dobrý,Kaňko,ale radši bezmasých,že?
Obrazek uzivatele
Dobrý, Danielo, ale radši s mezerou za čárkou, že? (nit-picker:)
Obrazek uzivatele
Díky za tip se slaninou, zkusila jsem to s ní a bylo to mňamózní!
Obrazek uzivatele
senzační, ještě teď, po týdnu,mh ám chuť a vůni pečeněk na jazyku
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/06, str.44
Obrazek uzivatele
Anders spokojeny, Andrew spkojeny, Marketa si dala dvakrat!
Obrazek uzivatele
A co Edouard? Tomu chutnalo taky?
Obrazek uzivatele
Zemiaky sa pri vyklepkavani tlckom rozpadnu vtedy, ked nie su dobre uvarene, hlavne vnutro zemiaku. Takze odporucam ich dokonale uvarit a naozaj naklepnut az vtedy, ked vychladnu. Inak dopadnete ako ja.. praved chutnam asi 80 ulomkov a kuskov, ale su chrumkave...
Obrazek uzivatele
Dělala jsem přesně podle receptu, jsou naprosto vynikající !!

Stránky

Přidat komentář