Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Oáza

Připomíná vám tenhle osvěžující koktejl slavné kubánské mojito? Velmi správně! Varianta s becherovkou je skvělá, určitě ji vyzkoušejte. Pokud v domácím baru nenajdete Monin Lime, nahraďte ho šťávou z limetek a trochou třtinového cukru.

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 10 minut
P

Ingredience

    • 40 ml becherovky
    • ½ limetky
    • 1–2 lžičky hnědého třtinového cukru
    • 1 lžíci čerstvých mátových lístků
    • 20 ml likéru Monin Lime

    Na ozdobu:

    • plátek limetky
    • čerstvou mátu

     

Příprava jídla

1. Do sklenice na whisky (odborně se jí říká old fashioned) rozkrojte půlku limetky na čtvrtiny. Přidejte třtinový cukr, mátu a becherovku. Pak přímo ve sklenici pomocí drtítka porušte strukturu mátových lístků a lehce vymačkejte čtvrtinky limetek.

2. Přidejte ledovou tříšť a promíchejte. Sklenici dosypte drceným ledem, ozdobte snítkou máty a plátkem limetky.

3. Ochutnejte, a pokud máte pocit, že koktejlu chybí říz, doplňte ho limetkovým sirupem Monin nebo šťávou z čerstvé limetky s cukrem. Oázu podávejte s brčkem. 
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/06, str.51

Přidat komentář