Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí polévka s lososem

Velmi chutná variace na klasickou krevetovou polévku. Dejte si tu práci a upečte k ní sušenky ve tvaru rybiček – zaručeně sklidíte potlesk!
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 25 minut
P
Polévka

Ingredience

    • 1 a ½ lžíce másla
    • 1 nadrobno nakrájenou cibuli
    • 1 nadrobno nakrájený pórek
    • 3 lžíce hladké mouky
    • 1,5 litru zeleninového nebo rybího vývaru
    • 2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na centimetrové kostičky
    • 450 g vykostěného lososa bez kůže, nakrájeného na dvoucentimetrové kostky
    • 220 ml mléka
    • 120 ml smetany ke šlehání
    • 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo. Přidejte cibuli i pórek a opékejte je, dokud nezměknou; mělo by stačit pět až osm minut. Pak přimíchejte mouku, stáhněte plamen a za občasného míchání ještě asi tři minuty smažte.

2. Do kastrolu přilijte vývar, promíchejte a přisypte brambory. Osolte, opepřete a uveďte k varu. Pak zmírněte plamen, přiklopte pokličkou a vařte přibližně dvacet minut (do změknutí brambor).

3. Přidejte kostky lososa a mléko a polévku ještě tři až pět minut povařte. Poté vmíchejte smetanu a kopr. Polévku prohřejte, ale už nevařte; podle potřeby dochuťte. Podávejte se sýrovými sušenkami ve tvaru rybiček.

Know–how
Lososa v polévce vařte jen chviličku – tak, aby nebyl syrový. Jinak by se začal rozpadat.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka s lososem a whisky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Rybicky jsem nepekla, ale i tak polevka sklidila uspech.
Obrazek uzivatele
Zkusili jsme uvařit i ze zbytků upečeného lososa a bylo to výtečné! Dobrý tip, jak se zbavil nedojedené ryby.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/06, str.62
Obrazek uzivatele
Výborná slavnostní polévka, kterou již několik let připravuji jako štědrovečerní. Vždy sklidí úspěch.

Přidat komentář