Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s rýží v jednom

Kombinace fazolí s rýží, kuřetem a olivami vám přijde nezvyklá – ale jídlo je výborné!
Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 4 kuřecí prsíčka, nejlépe s kůží
    • 50 g kvalitní paprikové klobásy
    • 1 velkou cibuli, nahrubo nakrájenou
    • 200 g rýže typu basmati
    • 500 ml drůbežího vývaru
    • 400 g tmavých sterilovaných fazolí, scezených a opláchnutých
    • pár snítek tymiánu či ½ lžičky sušeného
    • hrst vypeckovaných zelených oliv
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Velkou silnostěnnou nepřilnavou pánev rozpalte a nasucho v ní opečte porce kuřete, nejprve kůží dolů. Pečte asi osm minut, jednou obraťte.

2. Přisypte plátky klobásy a nechte ji vysmahnout. Pak maso a klobásu vyjměte a osmažte cibuli. Po třech minutách přisypte rýži; dobře promíchejte. Vraťte kuře a klobásu, zalijte vývarem, přidejte fazole, olivy, tymián, osolte a opepřete.

3. Přiklopte, snižte plamen a povařte asi deset minut, aby bylo kuře křehké a rýže uvařená.

Kouzelná přísada
Rýže Basmati z var­ných sáčků od Uncle Ben’s (250 g/23 Kč, Interspar) je měkká už za deset minut.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tento recept jsem vyzkoušela a byla jsem opravdu spokojená, nejen že všem chutnal, ale příprava je opravdu jednoduchá a časově nenáročná. Jen jsem místo kuřecích prsíček použila horní stehna. Spokojená byla i tchýně, kterou jsem pozvala na oběd :-)
Obrazek uzivatele
Je to vynikající kombinace, ve které je úžasnou "třešničkou na dortu" tymián. Opravdu mohu jen doporučit! Jen si dovolím podotknout, že dle receptu se kuřecí maso na začátku při pečení nesolí, ale alespoň trochu by osolit chtělo. Jinak zůstává velice dietní chuti - během varu se totiž do něj mnoho soli nedostane.
Obrazek uzivatele
Taky se přikláním k tomu, že by chtělo maso osolit ihned na začátku, udělala jsem tak bez přečtení těchto příspěvků a i trošku opepřila. Vynikajicí je rýže Basmati, opravdu mě mile překvapila. Tento recept je časově nenáročný a přitom táááák dobrý.
Obrazek uzivatele
Taky se přikláním k tomu, že by chtělo maso osolit ihned na začátku, udělala jsem tak bez přečtení těchto příspěvků a i trošku opepřila. Vynikajicí je rýže Basmati, opravdu mě mile překvapila. Tento recept je časově nenáročný a přitom táááák dobrý.
Obrazek uzivatele
Je to vynikající kombinace, ve které je úžasnou "třešničkou na dortu" tymián. Opravdu mohu jen doporučit! Jen si dovolím podotknout, že dle receptu se kuřecí maso na začátku při pečení nesolí, ale alespoň trochu by osolit chtělo. Jinak zůstává velice dietní chuti - během varu se totiž do něj mnoho soli nedostane.
Obrazek uzivatele
Kombinace surovin je perfektní. Souhlasím s ochucením masa před pečením (použil jsem Pondravku).Olivy jsem přidal plněné paprikovou pastou ve sladkokyselém nálevu - dobře jsem je propral.Chuť oliv je výraznější. Jinak vynikající.
Obrazek uzivatele
Recept je vyborny, ale chybi tam jedna zasadni ingredience - bile vino! Ja ho pouzivam pri vareni dost casto a v kombinaci s kuretem i ryzi je vynikajici. Zkuste tak deci, bud kdyz pridavate k cibuli ryzi, nebo jim nahradte trochu vyvaru.
Obrazek uzivatele
Zohlednila jsem všechny připomínky k receptu a náš názor je - docela dobré jídlo, rychlé. Nedávala bych tam tu klobásu, protože přehlušila ostatní chutě. Výborné bylo přidat bílé víno, olivy v jídle moc chutnaly.
Obrazek uzivatele
Tak jsme to vyzkoušeli s bílým vímen a bez klobásy a je to fakt dobrota. Výhoda je, že se to dá zvládnou na el. vařiči a v jedné pánvi. Příště naděláme s kuřecího masa nudličky :-)
Obrazek uzivatele
Recepisek jsem vyzkousela a pochutnali jsme si. Klobasku doporucuji czabai, olivy kdo jake ma rad, například s papričkou, na zalití jsem použila normální bujón, rýži jsem nechala ještě 5 minut stát (po stranách byla ještě tvrdší), nevařila jsem ve woku, ale v obyčejné pánvi, fazolky červené a kuřecí maso jsem opepřila, osolila a na slze oliv. oleje osmahla. Doporučuji!
Obrazek uzivatele
je to výborné,ale silně mi to to připomíná paellu-tedy španělské rizoto..
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.10
Obrazek uzivatele
Nic moc. A přitom jsem do puntíku dodržela postup i všechny ingredience.
Obrazek uzivatele
Dobry vecer, tento recept varime u nas jiz dlouho, tedy od zverejneni v casopise. Jelikoz je ale muj muz velmi vybiravy, neji "exoticke" suroviny, varime tento pokrm v upravene verzi. Nepouzivam olivy, ani fazole, pridavam ruzne barevne papriky na vetsi kousky, dve rajcata z konzervy, lzicku drcenych feferonek (sambal olek). Vzdy musim uvarit min. o jednu porci navic, aby mel manzel i veceri. Zkuste taky obmenu.
Obrazek uzivatele
Recept jsem vyzkousela a vysledek nam s pritelem zachutnal natolik, ze jsem ho zaradila do sveho repertoaru. I moje mamka rekla, ze "je to moc dobry" a to jen tak neco nepochvali ;-) Vyhovuje mi rychla priprava a minimum spotrebovaneho nadobi - a navic ta super chut!
Obrazek uzivatele
Vyzkoušela jsem recept bez oliv (zrovinka doma nebyly na skladě) a i tak to bylo skvělé. Maso jsem malinko osolila a osmahla na olivovém oleji. Místo kuřecího vývaru jsem použila zeleninový Wurzl. Naprosto úžasné, příště zkusím určitě i s olivami.
Obrazek uzivatele
jídlo je výborné, rychlé a hlavně se to vejde do jedné pánve :-) nicméně maso je lepší na nudličky nebo kostičky...občas vaříme i bez klobásky a nic se neděje...
Obrazek uzivatele
Opět chválím recept!Rychlé a voňavé jídlo:))Vařím dost často podle Apetitu a muž se vždy ptá kam na ty dobroty chodím!!A hlavně!-Umazaný je jeden hrnec!!
Obrazek uzivatele
Je to a la paella trochu jiné chuti, trochu ostřejší díky klobáse a slanější díky olivám. Doporučuji dvojnásobné množství rýže, jinak to je drahé a v podstatě jen maso s klobásou....opatrně solit. Ale je to mňamka!
Obrazek uzivatele
Je to fakt moc dobré, už jsem to vařila asi 5x a vždy to všem moc chutnalo :o) Doporučuji!!! a dávám palec!
Obrazek uzivatele
dnes jsem poprvé na základě kladných ohlasů vařila a příteli moc chutnalo.On není moc na nějaké experimenty,takže doporučuji i pro ty,kteří mají rádi klasiku.Akorát možná místo fazolí,dám příště hrášek,úplně mi tam nesedly /kuře jsem neměla,protože nejím maso,ale ta rýže byla moc dobrá/.Basmati je opravdu výborná rýže....

Přidat komentář