Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny se špenátem a ricottou

Za 20 minut na stole!

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Středomořská

Ingredience

    • 500 g špaget, nejlépe celozrnných
    • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 3 stroužky česneku, pokrájené na plátky
    • 400 g mražených nebo čerstvých lístků špenátu, opláchnutých a odkapaných
    • 30 g rozinek, spařených
    • střik citronové šťávy
    • 50 g opražených piniových oříšků nebo loupaných nakrájených mandlí, opražených
    • 130 g ricotty nebo žervé
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte; trochu vody, v níž se vařily, si ponechte.

2. Větší část oleje rozehřejte v hluboké pánvi nebo širším kastrolu a dozlatova osmažte plátky česneku. Vsypte rozinky a všechen špenát (bude se ho zdát hodně, ale zavadne a objem se značně zmenší), osolte a opepřete a za občasného promíchání vařte dvě minuty.

3. Pánev se špenátem stáhněte z ohně, zastříkněte citronovou šťávou, přidejte zbylý olej a pinie nebo mandle. Promíchejte se špagetami; pokud je směs příliš suchá, zvláčněte ji trochou vody z těstovin. Krémový sýr rozdělte vidličkou na menší kousky a vmíchejte do těstovin.

Odlehčete to
Vynechte ricottu a ve chvíli, kdy budete smažit česnek, přidejte 250 g třešňových rajčátek. Podávejte s trochou strouhaného parmazánu.

Kouzelná přísada
Piniové oříšky, přesněji semínka, dodají jídlu tu správnou středomořskou chuť. K dostání jsou třeba v Tescu, 50 g za zhruba 30 Kč.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Chutově je toto jídlo velmi dobré, ale konzistence je hutná a lepkavá.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.10
Obrazek uzivatele
dělala jsem s mandlemi (ani by se snad nemusely pražit, vyjde to nastejno) a bylo to fakt výborné! zajímavá kombinace chutí!

Přidat komentář