Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Medová křidýlka na zázvoru

Pikantní, a přitom jemně sladká marináda vytvoří s křupavě vypečenou kůžičkou božskou kombinaci. Z křidýlek použijte silnější a masitější ‚paličky‘; zbylé kousky se budou hodit třeba na polévku.

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Marinování: 2 hodiny
PT50M
Pečení 0:50

Ingredience

    • 1,5 kg krůtích křídel
    • opražená sezamová semínka k podávání (nemusí být)
    • Na marinádu:
    • 4 velké stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
    • 130 ml tekutého medu
    • 2–3 lžíce sójové omáčky
    • 2–3 lžíce citronové šťávy
    • 30 g nasekaného čerstvého zázvoru
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. V míse smíchejte česnek, med, sójovou omáčku, citronovou šťávu, sůl, pepř a zázvor a vzniklou marinádou přelijte maso. Nechte je v chladu marinovat několik hodin nebo přes noc.

2. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Křidýlka vyjměte z marinády, vložte do pekáče a pečte zhruba půl hodiny.

3. Zbylou marinádu dejte do kastrůlku a tři čtyři minuty povařte, aby zhoustla. Pak ji přelijte přes maso, zvyšte teplotu o 20 stupňů a deset minut dopékejte, aby bylo zlatohnědé. Před podáváním je můžete ještě posypat sezamovými semínky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Půlnoční kuřecí křídla

Fettuccine s masem a ztraceným vejcem

Čínská pánvička se zeleninou a oříšky kešu

Pečené krůtí stehno na rozmarýnu a česneku

Komentáře

Obrazek uzivatele
Těch 1,5 kg křidýlek je myšleno před oddělením "paliček", nebo po?
Obrazek uzivatele
to bude před oddělením a záleží asi na každým, kolik jich bude chtít mít :-)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.16

Přidat komentář