
Hovězí ruličky plněné mozzarellou
Delikátní způsob, jak hravě a bez stresu připravit horu steaků pro hromadu lidí
Vydání: 2006/3
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Odpočívání: 7-10 minut
Odpočívání: 7-10 minut
P
Ingredience
- 12 tenkých (asi 80g) hovězích plátků, nebo 6 malých (asi 140g) steaků ze svíčkové
- lístky ze svazku bazalky
- 300 g mozzarelly, natrhané
- 1 lžíci oleje
- 300 g nakládaných pečených paprik
- + lžíci oleje z jejich nálevu
- hrst oliv – na barvě nesejde
- 1 lžíci balzamikového octa
- sůl a pepř
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 230 °C, horkovzdušnou na 210 °C. Steaky osolte, opepřete a na každý nasypte trochu bazalkových lístků a mozzarelly. Konce složte k sobě a párátkem spojte do ruličky. (Až sem je můžete připravit i den dopředu; v tom případě je zakryjte a dejte do lednice.)
2. Pořádně zahřejte pekáček s těžkým dnem, nalijte na něj olej a hovězí ze všech stran opečte – stačí minuta, aby maso zůstalo uvnitř syrové.
3. Přidejte papriky, olej z nich a olivy, zakápněte octem a vložte do trouby. Za dvě tři minuty bude maso středně propečené. Vyjměte ho z trouby a zakryté fólií nechte asi pět minut odpočívat. Podávejte se zbytkem bazalky.
2. Pořádně zahřejte pekáček s těžkým dnem, nalijte na něj olej a hovězí ze všech stran opečte – stačí minuta, aby maso zůstalo uvnitř syrové.
3. Přidejte papriky, olej z nich a olivy, zakápněte octem a vložte do trouby. Za dvě tři minuty bude maso středně propečené. Vyjměte ho z trouby a zakryté fólií nechte asi pět minut odpočívat. Podávejte se zbytkem bazalky.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Zuzka (neověřeno)
3. Červenec 2006 14:40
Katka (neověřeno)
3. Červenec 2006 14:57
Šárka (neověřeno)
18. Březen 2007 18:10
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 18:13
Alexandra Jancikova
10. Září 2009 18:27
linda k
3. Říjen 2009 14:14
Alexandra Jancikova
13. Březen 2010 16:13
Bohuslava Šmato...
11. Květen 2010 20:55