Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí ruličky plněné mozzarellou

Delikátní způsob, jak hravě a bez stresu připravit horu steaků pro hromadu lidí
Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Odpočívání: 7-10 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 12 tenkých (asi 80g) hovězích plátků, nebo 6 malých (asi 140g) steaků ze svíčkové
    • lístky ze svazku bazalky
    • 300 g mozzarelly, natrhané
    • 1 lžíci oleje
    • 300 g nakládaných pečených paprik
    • + lžíci oleje z jejich nálevu
    • hrst oliv – na barvě nesejde
    • 1 lžíci balzamikového octa
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 230 °C, horkovzdušnou na 210 °C. Steaky osolte, opepřete a na každý nasypte trochu bazalkových lístků a mozzarelly. Konce složte k sobě a párátkem spojte do ruličky. (Až sem je můžete připravit i den dopředu; v tom případě je zakryjte a dejte do lednice.)

2. Pořádně zahřejte pekáček s těžkým dnem, nalijte na něj olej a hovězí ze všech stran opečte – stačí minuta, aby maso zůstalo uvnitř syrové. 

3. Přidejte papriky, olej z nich a oli­vy, zakápněte octem a vložte do trouby. Za dvě tři minuty bude maso středně propečené. Vyjměte ho z trouby a zakryté fólií nechte asi pět minut odpočí­vat. Podávejte se zbytkem bazalky.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Přiznám se, že hovězí nemusím, ale tento recept je báječný! Kombinace tenkého plátku masa a mozzarelly je neodolatelná! Jako přílohu doporučuji nové brambory s fazolkami a řeřichou! Mňam...
Obrazek uzivatele
Přestože jsem balíčky na pánvi pořádně zprudka osmahla, musela jsem je pak péct ještě min. 20 min. a i tak bylo maso tvrdé jako podrážka, chuťově celkem nevýrazné...
Obrazek uzivatele
Podle Apetitu vařím už dlouho, ale tenhle recept mi přijde nepovedeý.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.58
Obrazek uzivatele
Recept vyborny, trosku jsem ho vylepsila. K bazalce do zavitku jsem pridala cerstvy estragon, okorenila korenim sedmi pepru. Musi se opravdu dodrzet velmi kratka doba pripravy a hlavne MIT KVALITNI HOVEZI. Tady v GB se da dobre hovezi koupit, ale verim, ze v CR to muze byt obtizne. Maso dele tepelne upravovat je spise v neprospech veci. K olivam a paprikam jsem pridala jeste kapary. Podavala jsem s pecenymi brambory s tymianem a cesnekovou majonezou. Cervene vino skvele doplnilo recept. Diky, redakce, jen tak dal :)
Obrazek uzivatele
nemela sem úrolem sehnat dobry hovezi. ono to kvalitni dorazilo uz i knam, verite?
Obrazek uzivatele
Ale jo, verim :)
Obrazek uzivatele
Měla jsem trochu problém sehnat pečené papriky, ale celkově bylo jídlo lehké, sladěné, moc jsme si pochutnali :_)

Přidat komentář