Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Eintopf s uzeným a kapustou

Skvělý tip, jak si pochutnat na zdánlivě nevyužitelných zbytečcích ze spíže. Kapusta v téhle úpravě je přímo lahůdková!
Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
P
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíci olivového oleje
    • 2 cibule, oloupané a nakrájené najemno
    • 1 mrkev, nakrájenou nadrobno
    • 2 velké brambory, nakrájené na kostičky
    • 50 g šunky nebo vařeného uzeného bez kůže a tuku, nakrájeného na kousky
    • 1,2 l zeleninového vývaru (i z kostky)
    • 50 g drobných těstovin nebo nalámaných špaget
    • ½ hlávky kapusty, nakrájené na kousky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Ve větším hrnci osmahněte na oleji cibuli a mrkev, až změknou, ale nechytí barvu; trvá to tak pět minut. Přidejte brambory, maso i horký vývar, uveďte do varu, snižte plamen a povařte asi deset minut. Přisypte těstoviny a vařte ještě osm až deset minut – těstoviny by měly změknout a rozpadající se brambory zahustit polévku.

2. Přidejte kapustu a povařte minutu až dvě, aby zkřehla, ale zůstala zelená a svěží. Osolte, opepřete a jezte s čerstvým chlebem nebo pečivem.

Kouzelná přísada

Je bio! Zeleninový bujon Erntesegen, v Albiu za 37 Kč.

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Toto jídlo je naprosto vynikající. Už zakořenilo v naší rodině jako tradiční. Skvěle vypadá, je nádherně barevné a ještě lépe chutná. Všem doporučuji!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.10

Přidat komentář