Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ředkvičková pomazánka

Variací na tvarohové pomazánky existují desítky. K jejich kouzlu patří i to, že si s kompozicí můžete pohrávat donekonečna. Rozhodně ale nezapomeňte na razantní ředkvičky!

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Sendvič Česká

Ingredience

    • 1 svazek ředkviček
    • 300 g žervé, lučiny nebo cottage sýra, i ve směsi
    • 50 g sýra s modrou plísní, nastrouhaného (nemusí být)
    • hrst řeřichových lístků
    • sůl, špetku cukru a pepř na dochucení
    • tmavý chléb k podávání

Příprava jídla

1. Ředkvičky nastrouhejte na hrubém struhadle nebo v robotu. Vložte je do cedníku a jemně, stejnoměrně posolte. Nechte asi čtvrt hodiny stát, aby zelenina pustila vodu (zbytek pak ještě vymačkejte). V misce utřete měkké sýry, přidejte ředkvičky, osolte, případně opepřete a chuť dotáhněte trochou cukru. Pokud jste se rozhodli použít plísňový sýr, buďte opatrní se solí – sýr bývá sám o sobě dost slaný.

2. Mažte na krajíce chleba a ihned podávejte. Pomazánka v chladu vydrží do druhého dne, ale působením šťávy z ředkviček zřídne. Vylouženou vodu tedy odlijte – anebo původní pomazánku přetvořte na hustý salát.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ředkvičky zapečené s medem a skořicí

Čínská polévka s ředkvičkami

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.32
Obrazek uzivatele
Pomazánka je opravdu vynikající, ale opravdu pozor na sůl, pokud přidáváte plísňový sýr!!

Přidat komentář