Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Broskve s borůvkami pošírované v karamelu

V nouzi můžete samozřejmě použít mražené nebo konzervované ovoce, ale pokud to aspoň trochu jde, dejte přednost čerstvému. Pochutnáte si!

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 3-6
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení: dle potřeby
PT5M
Vaření 0:05

Ingredience

    • 250 g krupicového cukru
    • šťávu a nakrájenou kůru z 1 citronu
    • 1 vanilkový lusk, podélně rozpůlený
    • 3 broskve
    • 100 g borůvek

Příprava jídla

1. Do pánve s těžkým dnem a vysokými stěnami nebo do rendlíku nasypte cukr a zahřívejte ho, aby začal karamelizovat. Občas můžete nádobou zakroužit, ale nemíchejte.

2. Jakmile získá většina cukru tmavě zlatou barvu, přilijte půl litru vroucí vody a opatrně vše promíchejte vařečkou s dlouhou rukojetí. Buďte opravdu opatrní, protože karamel bude prskat. Také ztvrdne, ale při dalším zahřívání a míchání zase povolí. Z vanilkového lusku vyškrabejte semínka a přidejte ho do pánve. Přisypte citronovou kůru a na mírném plameni pět minut vařte.

3. Broskve rozpulte a vyjměte pecky. Vložte ovoce do rendlíku – v jedné vrstvě a rozpůlenou částí nahoru. Stáhněte plamen na minimum a vařte tři až pět minut, aby broskve změkly. Odstavte, přilijte citronovou štávu a nechte vychladnout. Vmíchejte borůvky a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Broskvový sen

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.27

Přidat komentář