Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čínská polévka s ředkvičkami

Plátky ředkviček dodají této orientální polévce nejen něžný půvab, ale i švih.

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT8M
Vaření 0:08
Polévka Asijská

Ingredience

    • 1 a ¼ l drůbežího vývaru
    • 2 lžičky cukru
    • trochu octa, nejlépe rýžového
    • trochu chilli a sušeného mletého zázvoru sůl a pepř na dochucení
    • 150 g vyloupaných vařených krevetek
    • (i mražené)
    • 2 hrsti jemně nakrájeného špenátu
    • 2 hrsti nakrájených ředkviček
    • 2 hrsti nakrájených jarních cibulek
    • trochu želatiny na zahuštění

Příprava jídla

1. V hrnci uveďte do varu vývar a želatinu změkčete podle návodu na obalu – většinou se namáčí v troše vody. Jakmile se vývar začne vařit, vsyp­te do něj krevety a zhruba pět minut je povařte. Přidejte ředkvičky, špenát a cibulky a ještě dvě až tři minuty vařte. Vlijte namočenou želatinu a nechte polévku už jen znovu přejít varem.

2. Ochutnejte, podle potřeby osolte, opepřete, poprašte zázvorem a dotáhněte octem, cukrem a – pokud to máte rádi ostřejší – trochou chilli.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ředkvičková pomazánka

Ředkvičky zapečené s medem a skořicí

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.33
Obrazek uzivatele
Dobré i bez krevet. Místo cibulky možno dát pórek

Přidat komentář