Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Valašský kontrabáš

Dobrota z nejobyčejnějších surovin, která vám ve všední den poslouží jako skvělá a rychlá večeře!

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT5M
Česká

Ingredience

    • 1 kg brambor
    • 500 g pohanky
    • 300–400 g uzeného bůčku
    • 1 lžičku majoránky
    • 3 stroužky česneku a 1 cibuli
    • 2–3 lžíce sádla nebo oleje
    • 200 g tvrdého sýra
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Nejprve podle návodu na obalu uvařte pohanku. V druhém hrnci už můžete vařit brambory (oškrábejte je a pokrájejte na kostky). Mezitím nakrájejte cibuli a bůček na kostičky a česnek nasekejte na plátky.

2. V pánvi rozpalte tuk a doměkka na něm opečte cibuli i česnek; trvá to tři nebo čtyři minuty. Přidejte bůček, o chvíli později uvařenou pohanku a dochuťte solí, pepřem i majoránkou. Na závěr vsypte brambory a promíchejte. Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

3. Směs přesuňte do zapékací misky a posypte nastrouhaným sýrem. V troubě zapékejte přibližně pět minut. Kontrabáš chutná nejlépe se zakysaným zelím.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Valašské škračky

Bramborové rösti

Valašské frgále

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.48
Obrazek uzivatele
Nejdřív jsem k tomuto receptu neměla důvěru - pohanku nemusím. Ale bylo to moc dobrý.

Přidat komentář