Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vyhrajte vstupenky na kurz vaření s Apetitem!

Soutěž byla ukončena.
7. 11. 2017 | Autor: redakce Apetitu

Milujeme vaření a víme, že vy, naši čtenáři, také. Tak pojďme vařit společně! Na výhru dvou vstupenek na kurz, který se koná v pondělí 20. 11. v 17 hodin v prostoru Gastrostudia Národního zemědělského muzea, se může těšit pět z vás (hrajeme tedy o 5x2 vstupenky).

Historicky první kurz vaření s Apetitem povede zkušený šéfkuchař Jan Horký, který se pyšní titulem Kuchař roku 2017. Je také kapitánem národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky pracujícího pod záštitou AKC ČR. Mediálním partnerem českého národního týmu je Apetit. 

Tématem kurzu bude kuchyně dětství a původní kuchyně první republiky.

Sám Honza o svém menu říká: 

"Když sestavuji nový jídelní lístek a vytvářím nové pokrmy a kombinace, vždy mě to v mysli táhne do dětství a vzpomínám, co jsem jedl, když jsem byl malý, a co mi nejvíce chutnalo. Byla to bezstarostná doba plná dětských dobrodružství, prázdniny u babiček... A právě z těchto okamžiků si člověk pamatuje nejvíce chutí a vůní, které mu připomínají nezapomenutelné okamžiky a různé příhody. A člověk si je chce pořád připomínat, protože jsou to hezké vzpomínky. A právě tyto okamžiky mě inspirují k tvorbě pokrmů, které chutnají a voní jako v té době. Proto si se čtenáři uvaříme několik pokrmů, které nás vrátí do dětství, ale budou připraveny podle dnešních trendů s ohledem na precizní techniku zpracování surovin."

Menu:

  • Krupicová kaše z espumy se skořicí, lesní plody pošírované v medu
  • Marinovaný pstruh v citrusech pečený v máslovém těste, žloutková omáčka
  • Jelení hřbet s perníkovou omáčkou
  • Rozházený jablkový štrůdl s jogurtovou zmrzlinou

 

Termín kurzu:

  • 20. 11. od 17 hodin (na cca 3-4 hodiny)  

 

Místo konání:

  • Nově zrekonstruované Národní zemědělské muzeum v Praze na Letné (Kostelní 44, Praha 7). Kurz proběhne v unikátní expozici Gastronomie, která se skládá ze dvou částí: Dětské gastronomické herny a Gastrostudia. V této moderně vybavené profesionální kuchyni Národní zemědělské muzeum pořádá pod hlavičkou Kulinářského institutu Marie Sandtnerové kurzy vaření pro veřejnost zaměřené nejen na tradiční českou kuchyni. Více informací najdete na www.nzm.cz/pribeh-zemedelstvi-praha/kurzy-vareni. V Gastrostudiu také trénují zástupci Asociace kuchařů a cukrářů ČR na tuzemské i zahraniční soutěže.

 

Všem velmi děkujeme za účast v soutěži.

Výherci:

  • Jaroslava Skříčilová
  • Tereza Štěrbová
  • Šárka Jakoubková
  • Radka Gelová
  • Linda Tegtmajerová
reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den, nedaří se odeslat soutěžní formulář "Tato stránka nefunguje. Web www.apetitonline.cz momentálně tento požadavek nemůže zpracovat."
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Světlano,
už je vše v pořádku?

Děkujeme za odpověď, redakce Apetitu

Přidat komentář